Vertaisryhmät Helsingissä syksyllä 2021

Haagan ryhmä

Kamalat Äidit -ryhmä Haagassa aloittanut elokuussa ja kokoontui ensimmäisen kerran Haagan Tönöllä (Kauppalankuja 7) torstaina 12.8. klo 17.30-19.00. Muut kokoontumiskerrat ovat 26.8., 9.9., 23.9., 7.10., 21.10., 4.11, 18.11., 2.12. ja 16.12. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään Minna Rosenborg, p. 050 380 3239 tai minna.rosenborg@evl.fi

Konala-Pitäjänmäen ryhmä

Konala-Pitäjänmäki alueella aloittaa Kamalat Äidit -ryhmä syyskuussa ja sen ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 14.9. Klo 17.30-19. Muut kokoontumiskerrat ovat: tiistaisin 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11., 7.12. ja 21.12.2021. Tapaamisten paikka varmistuu myöhemmin. Tähän ryhmään voi ilmoittautua 22.6.-31.8. välillä sähköisessä asiointipalvelussa, lisätietoja löytyy täältä https://www.helsinginseurakunnat.fi/uutiset/kamalataidit-vertaisryhmamurrosikaistenlastenaideillealoittaakonala-pitajanmaki-alueellasyyskuussa2021               Lisätietoa ryhmästä antaa: Minna Kuivalainen p. 044 7721762, minna.kuivalainen@mll.fi.

Töölön ryhmä

Töölön ryhmä on murrosikäisten lasten äitien jatkoryhmä, jossa mukana jo aiemmin olleita. Ryhmä kokoontuu maanantai-iltaisin etänä joka toinen viikko tai yhdistyksen toimitiloissa Mechelininkatu 15 A 8. Ryhmään otetaan myös uusia, mikäli tilaa on. Ryhmän ohjaajina toimivat vertaisohjaajat Kirsi ja Maija

Toimintaa:

Kesällä järjestetään leiri äideille ja tyttärille!

Kesän 2021 perheleiri tästä linkistä.

Kevään ryhmät

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti joka toinen viikko.. Osallistuminen on maksutonta ja tarjolla on pientä iltapalaa. Ryhmässä jaetaan arjen, koulunkäynnin ja perhe-elämän huolenaiheita luottamuksellisessa ilmapiirissä. Toiminnalla vahvistetaan hyvää vanhemmuutta ja jaetaan tietoa murrosikään liittyvistä erityisistä kysymyksistä. Jokainen ryhmä on omanlaisensa ja äitinä voit tuoda siihen juuri itseäsi askarruttavat kysymykset, niin huolet kuin ilon aiheetkin.

Tukea teinien äideille

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan.

Ihana, kamala äiti

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettu keskusteluryhmä, joka kokoontuu yhteensä noin kymmenen kertaa. Ryhmässä keskustellaan äitejä mietityttävistä asioista kuten rajojen asettamisesta, kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä.

Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla, elämänpiiri laajenee joillain nopeampaa vauhtia, toisilla ehkä vähän hitaammin. Toisinaan elämä murrosikäisen kanssa voi muistuttaa vuoristoradassa olemista. Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala. Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Murrosiän alkaminen on yksilöllinen tilanne, joillakin lapsilla jo 9-vuotiaana on esimurrosiän juttuja, jotkut vanhemmat huolestuvat, kun vielä 14-15-vuotiaalla ei ole vielä murrosiän merkkejä.

Jos koet, että haluat jakaa kasvavan lapsesi vanhempana ajatuksia muiden vanhempien kanssa, olet tervetullut mukaan.

Lisätietoja

http://www.kamalataidit.fi/

Kamalat äidit® on Oulun NNKY:ssä kehitetty toimintamalli murrosikäisten lasten äideille. Lue lisää Kamalat äidit -sivustolta.