Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan.

Kamalat Äidit –vertaisryhmät kokoontuvat joka toinen maanantai klo 17.30-19.00 Helsingin NNKY:ssa Mechelininkatu 15 A 8, 00100 Hki sekä joka toinen torstai Rastilassa Retkeilijänkatu 7.

Ilmoittaudu syksyn ryhmiin!
Syksyn ryhmät alkavat Töölössä ma 9.9. ja Rastilassa to 12.9.

Osallistuminen on maksutonta ja tarjolla on pientä iltapalaa. Ryhmässä jaetaan arjen, koulunkäynnin ja perhe-elämän huolenaiheita luottamuksellisessa ilmapiirissä. Toiminnalla vahvistetaan hyvää vanhemmuutta ja jaetaan tietoa murrosikään liittyvistä erityisistä kysymyksistä. Jokainen ryhmä on omanlaisensa ja äitinä voit tuoda siihen juuri itseäsi askarruttavat kysymykset, niin huolet kuin ilon aiheetkin.

Ryhmään mahtuu 8-12 äitiä, tarvittaessa ryhmä on jaettu kahtia. Ryhmien ohjaajina toimivat vertaisohjaajat Kirsi Könönen ja Päivi Sivonen Töölön ryhmässä sekä Anne Lappetelainen ja Leena Vilkka Rastilan ryhmässä. Heillä kaikilla on omakohtaista kokemusta murrosikäisistä lapsista.

Huom. ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varmistathan paikkasi ajoissa.Tervetuloa mukaan rentoon ja iloiseen äitimeininkiin.

Tutkitusti nuoret hyötyvät siitä, että äidit voivat hyvin!

Helsingissä alkaa keväällä myös Haagan seurakunnassa Kamalat Äidit -vertaisryhmä.

Ihana, kamala äiti

Kamalat äidit on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettu keskusteluryhmä, joka kokoontuu yhteensä kymmenen kertaa. Ryhmässä keskustellaan äitejä mietityttävistä asioista kuten rajojen asettamisesta, kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä.

Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla, elämänpiiri laajenee joillain nopeampaa vauhtia, toisilla ehkä vähän hitaammin. Toisinaan elämä murrosikäisen kanssa voi muistuttaa vuoristoradassa olemista. Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala. Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Murrosiän alkaminen on yksilöllinen tilanne, joillakin lapsilla jo 9-vuotiaana on esimurrosiän juttuja, jotkut vanhemmat huolestuvat, kun vielä 14-15-vuotiaalla ei ole mitään murrosiän merkkejä.

Toimintaamme mukaan tuleminen ei riipu lapsesi iästä. Jos koet, että haluat jakaa kasvavan lapsesi vanhempana ajatuksia muiden vanhempien kanssa, olet tervetullut mukaan.

Lisätietoja

http://www.kamalataidit.fi/

Kamalat äidit® on Oulun NNKY:ssä kehitetty toimintamalli murrosikäisten lasten äideille. Lue lisää Kamalat äidit -sivustolta.

Toimintaa Helsingissä tukee Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto. Kiitämme saamastamme tuesta!