Johtajuuden kehittämiseksi ja tasa-arvon lisäämiseksi

NUORTEN NAISTEN JOHTAJUUSKOULU-HANKE

Vaikka Suomi mielletään yhdeksi mailman tasa-arvoisimmista maista, sukupuolten välinen tasa-arvo etenkin työelämässä toteutuu puutteellisesti. Naisten määrä johtavissa asemissa on edelleen merkittävästi alhaisempi kuin miesten. Vaikuttaviksi tekijöiksi on tunnistettu mm. arkuus hakeutua johtajiksi, sukupuolittuneet uravalinnat, lasikatto-efekti, normit ja arvot.

NNJK on vuonna 2020 AVI:n kehittämisrahoituksella käynnistetty hanke, jonka toiminta jatkuu vuonna 2022 Helsingin kaupungin rahoittamana. Tavoitteena on kehittää nuorten 15-29-vuotiaiden naisiksi identifioituvien johtajuustaitoja ja antaa heille keinoja ja itsevarmuutta seurata unelmiaan. Hankkeen tarkoitus on vähentää sukupuolten välistä epätasa-arvoa etenkin työelämässä ja pitää sisällään muun muassa erilaisia kurssikokonaisuuksia, tilaisuuksia ja tapahtumia sekä mentoriohjelman 18-vuotta täyttäneille osallistujille. Kaikki hankkeen toiminta on maksutonta osallistujille.

Kysymykset ja yhteistyöehdotukset: katri.janerko@hnnky.fi tai 0505241770. Hankkeesta kiinnostuneet voivat seurata meitä instagramissa nimimerkillä @nuorijohtajuus

Hankkeen ohjausryhmä 2022: Jonna Hällström, Katri Jussila, Laura Tiitu, Erika Pikkuhookana ja Leena Vilkka.

SYKSYN TAPAHTUMIA JA TOIMINTAA

CV-TYÖPAJA

Pohdituttaako työnhaku? Millainen on aidosti hyvä CV? Tervetuloa CV-työpajaan torstaina 6.10 klo 17.00-18.30!

Yhdistimme voimamme Helsingin kaupungin Ohjaamon kanssa ja nyt tarjolla on ammattilaisia niin julkiselta, yksityiseltä kuin myös kolmannelta sektorilta. Tapahtumassa tarjoamme parhaat vinkit työnhakuun SEKÄ yksilöllistä ammattilaisten apua ja kommentteja. Samalla pääset tuunaamaan omaa CV:tä pienen syötävän äärellä.

Jos siis työnhaku on ajankohtainen nyt tai tulevaisuudessa, tämä työpaja on just sulle! Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille 18-29-vuotiaille naisiksi identifioituville. Tapahtuma pidetään NNKY liiton tiloissa Pohjoinen Rautatiekatu 23 B, 00100 Helsinki.

Tapahtuma on maksuton ja paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu 4.10 mennessä https://forms.office.com/r/SeVHD7JCSy

Kysymyksiä työpajasta: katri.janerko@hnnky.fi

Elämä haltuun-työpaja

Työpaja pidetään maanantaina 17.10 kello 17.30-19.00 keskustan kirjaston Oodin tiloissa (ryhmätyötila 8). Työpaja on osallistujille maksuton ja siihen mahtuu 10 osallistujaa.

Elämä haltuun-työpajassa kehitytään elämänhallintataitojen ja itsensä johtamisen osalta toiminnallisten harjoitusten kautta mukavassa rennossa porukassa kivojen ohjaajien kanssa. 

Työpaja on sinulle jos: 

  • Haluat saada elämään enemmän järjestystä ja taitoja elämän hallintaan.
  • Haluat kasvattaa itseluottamustasi ja taitojasi tavoitteiden asettamisessa sekä saavuttamisessa

Työpaja on tarkoitettu 16-29-vuotiaille naisiksi identifioituville.

Kiva kun kiinnostuit ja tervetuloa mukaan! 🙂 Ilmoittaudu 10.10 mennessä: https://forms.office.com/r/Z0mYmkeGJf

Kysymyksiä työpajasta: Johanna Suojansalo// nnjk@hnnky.fi

Rohkeasti kohti unelmia-työpaja

Pelottaako omat unelmat? Haaveiletko salaa asioista, joita et kuitenkaan uskalla vielä tavoitella? Hyppää kohti unelmia ja osallistua työpajaamme 20.10.

Työpajassa pääset sanoittamaan toiveitasi, pohtimaan haaveitasi, kohtaamaan pelkojasi ja kasvattamaan itseluottamustasi. Tehdään yhdessä unelmista saavutettavaa todellisuutta!
Työpaja on sinulle jos: 

  • Haaveilet jostakin ja kaipaat lisää rohkeutta sen tavoittelemiseksi.
  • Haluat ylittää oman käsityksesi siitä mitä voit saavuttaa ja saada elämältä.

Työpaja pidetään torstaina 20.10 kello 17.30-19.00 keskustan kirjaston Oodin tiloissa (ryhmätyötila 7). Työpaja on osallistujille maksuton ja siihen mahtuu 10 osallistujaa. Työpaja on tarkoitettu 16-29-vuotiaille naisiksi identifioituville. 

Ilmoittaudu 13.10 mennessä: https://forms.office.com/r/HYTQQC3GAA

Kysymyksiä työpajasta: Johanna Suojansalo// nnjk@hnnky.fi

Saamaamme palautetta

“Monipuolista, inspiroivaa ja rohkaisevaa tekemistä koko ajan! Ihan huippua!”

JOHTAJUUSKOULUN VERKKOKURSSI

Johtajuuskoulun verkkokurssi on kaikille johtajuuden perusteista kiinnostuneille suunnattu kurssi. Kurssi on maksuton ja sen voi suorittaa helposti itselle sopivana hetkenä milloin vain ja missä vain!

Tilaa ja lataa kurssi osoitteesta: https://www.verkkovalmentajat.fi/product/nuorten-naisten-johtajuuskoulutus/

OPPILAITOSYHTEISTYÖ

Johtajuuskoulutukset

Järjestämme kurssitoimintaa myös yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa. Koulutuksien kesto ja sisältö sovitetaan toiveiden mukaisesti. Nyt syksyllä kursseja aloitetaan Vuosaaren lukiossa, Kielilukiossa ja Stadin ammattiopistossa.

Kokonaisuudet perustuvat osallistaviin, harjoituksiin ja pitävät sisällään mahdollisuuksien mukaan vierailevia puhujia. Koulutukset koostuvat 15 johtajuusteemasta, joista muokataan osallistujien toiveiden mukainen kokonaisuus. Tarkoituksena on kehittää osallistujia kokonaisvaltaisesti keskittyen niin itsensä johtamiseen kuin myös muiden johtamiseen.

Toisen asteen oppilaitoksena tai korkeakouluna voit tilata koulutuksen syksyksi tai kysyä niistä lisää: Katri Janerko 0505241770/ katri.janerko@hnnky.fi

”Kokonaisuudessaan ihan huippu koulutus ja opin paljon itsestäni ja ryhmässä toimimisesta.”

”Hauska ohjelma, ei liian semmonen koulumainen et istuttais 3h päivässä ku te puhutte vaan kivoja praktisia tehtäviä.”

”Todella hyvin johdettu ja ohjattu! Ohjaajat todella mukavia ja läheisiä!”

Kurssitoimintaamme osallistuneiden palautetta.

NNJK MENTORIOHJELMA

NNJK mentoriohjelma antaa 18-vuotta täyttäneille naisille mahdollisuuden yksilölliseen ohjaukseen. Mentoriohjelmassa yhdistämme aktorit eli mentoroitavat heille sopivien mentorien kanssa, jotka pystyvät neuvomaan heitä heidän matkallaan kohti omia tavoitteitaan ja unelmiaan. Mentori ja aktori tapaavat vähintään kuusi kertaa noin puolentoista tunnin ajan. Tapaamisissa keskustellaan aktorin tulevaisuuden haaveista, asetetaan selkeät tavoitteet ja työskennellään yhdessä niitä kohti.

Mentoriohjelman keskiössä on rakentava, henkilökohtaisia tavoitteita tukeva yhteistyö, joka lisää aktorin taitoja sekä tietämystä ja kasvattaa hänen itseluottamustaan seurata unelmiaan. Mentori puolestaan kehittää taitojaan ohjaajana ja alan asiantuntijana päästen seuraamaan nuoren matkaa ja kehitystä. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan toimintaan. Ohjelma on käynnissä koko vuoden ajan, joten pystyt sovittamaan osallistumisesi aikataulusi mukaisesti.

Voit ilmoittautua mentoriohjelman aktoriksi linkin kautta https://forms.office.com/r/Wwn3336ufs Etsimme myös lisää mentoreita, jotta voimme vastata mentoroitavien toiveisiin mahdollisimman hyvin. Otamme mieluusti toimintaan kaiken ikäisiä ja taustaisia mentoreita! Mentoriksi: https://forms.office.com/r/8wX6bqefB7

“Jos et tiedä minne olet menossa, kysy joltakin joka on ollut siellä jo.”

-J Loren Norris

Vapaaehtoiseksi?

Kiinnostaako johtajuus ja itsensä kehittäminen? Haluatko kehittyä muiden ohjaamisessa tai oletko jo alan osaaja, joka voisi lahjoittaa hiukan aikaansa hyvälle asialle? Osaatko jo tai haluatko kehittyä esimerkiksi viestinnässä, sosiaalityön alalla tai vaikka HR taitojen osalta?

Etsimme nyt vapaaehtoisia, jotka voisivat lahjoittaa hieman aikaansa hankkeellemme. Vapaaehtoinen voi osallistua esimerkiksi kurssin vetämiseen, tapahtuman suunnitteluun tai vaikka niistä viestimiseen. Vapaaehtoiset koulutetaan, joten tämä tehtävä sopii myös niille, jotka eivät vielä ole kaiken osaajia, mutta haluavat kehittyä ja kokeilla rajojaan. Hankkeemme tarkoitus on mahdollistaa myös vapaaehtoisten kehitysmatka sekä tukea vapaaehtoisia heidän tavoitteittensa saavuttamisessa..

Vapaaehtoiset voivat itse päättää minkä verran aikaa he lahjoittavat hankkeelle ja millaisia tehtäviä he tekevät hankkeessamme. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi rohkeasti, sillä otamme mielellämme porukkaan kaikenlaisia vapaaehtoisia. Lähde mukaan kehitysmatkalle ja kivaan vapaaehtoisporukkaan! 🙂 https://forms.office.com/r/7kEN5yE9tq

MUU HANKKEEN TOIMINTA

Nuorten naisten johtajuus-podcast

Etsitkö jotain kiinnostavaa kuunneltavaa? Nuorten naisten johtajuus-podcast paneutuu tasa-arvokysymyksiin ja johtajuuteen. Podcastia pitävät yhdistyksen nuoret Susanna Vilkka ja Wilma Tallgren. Podcast pitää sisällään mielenkiintoisia vierailijoita sekä monipuolisia näkökulmia käsiteltäviin aiheisiin. Podcast on kuunneltavissa helposti spotifyn kautta.

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Helsingin NNKY:ssä oli pitkään pohdittu, miten saisimme innostettua nuoria naisia mukaan yhdistyksemme toimintaan ja järjestettyä sellaista toimintaa, joka palvelisi heitä parhaiten. Yhdistyksen strategiatyöskentelyssä vuonna 2019 syntyi idea Nuorten naisten johtajuuskoulusta. Kirjoitimme sen auki strategiaamme 2020-2023.

Taustalla on maailmanlaajuinen YWCA Leadership -toiminta ja NNKY-liikkeen tavoitteet vahvistaa nuorten naisten johtajuutta, kannustaa heitä osallistumaan, tukemaan toisiaan ja toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

Syksyllä 2019 valmistui ensimmäinen hankesuunnitelma, jolla lähdimme hakemaan rahoitusta.

Nuorten Naisten Johtajuuskoulu -kehittämishanke toimi vuosina 2020-2021 Aluehallintoviraston myöntämällä valtionavustuksella nuorisoalan paikallisen ja alueellisen toiminnan kehittämiseksi.

NNJK hankeraportti 2021
NNJK hankesuunnitelma 2022-2023