Johtajuuden kehittämiseksi ja tasa-arvon lisäämiseksi

NUORTEN NAISTEN JOHTAJUUSKOULU-HANKE

Vaikka Suomi mielletään yhdeksi mailman tasa-arvoisimmista maista, sukupuolten välinen tasa-arvo etenkin työelämässä toteutuu puutteellisesti. Naisten määrä johtavissa asemissa on edelleen merkittävästi alhaisempi kuin miesten. Vaikuttaviksi tekijöiksi on tunnistettu mm. arkuus hakeutua johtajiksi, sukupuolittuneet uravalinnat, lasikatto-efekti, normit ja arvot.

NNJK on vuonna 2020 AVI:n kehittämisrahoituksella käynnistetty hanke, jonka toiminta jatkuu vuonna 2022 Helsingin kaupungin rahoittamana. Tavoitteena on kehittää nuorten 15-29-vuotiaiden naisiksi identifioituvien johtajuustaitoja ja antaa heille keinoja ja itsevarmuutta seurata unelmiaan. Hankkeen tarkoitus on vähentää sukupuolten välistä epätasa-arvoa etenkin työelämässä ja pitää sisällään muun muassa erilaisia kurssikokonaisuuksia, tilaisuuksia ja tapahtumia sekä mentoriohjelman 18-vuotta täyttäneille osallistujille. Kaikki hankkeen toiminta on maksutonta osallistujille.

Kysymykset ja yhteistyöehdotukset: katri.janerko@hnnky.fi tai 0505241770. Hankkeesta kiinnostuneet voivat seurata meitä instagramissa nimimerkillä @nuorijohtajuus

Hankkeen ohjausryhmä 2022: Jonna Hällström, Katri Jussila, Laura Tiitu, Erika Pikkuhookana ja Leena Vilkka.

KESÄN TOIMINTAA

Saavutettava johtajuus

Mitä saavutettavuus tarkoittaa ja miten työyhteisöt voivat olla kaikille sopivia paikkoja? Miten voimme ottaa huomioon eri vähemmistöjä? Mitä saavutettavuus tarkoittaa johtajuudessa?

Tervetuloa NNJK:n ja Saako oppia- hankkeen tapahtumaan saavutettavuudesta! Tarjolla on ruokaa, hyvää seuraa ja mielenkiintoista tekemistä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille 15-29-vuotiaille naisiksi identifioituville 🙂

Tapahtuma pidetään 18.8 klo 16.30-18.30 Asukastalo Hannassa Sturenkatu 12, 00510 Helsinki. Osallistuminen on maksutonta ja paikkoja on rajoitetusti. Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä 17.8 mennessä: https://forms.office.com/r/CUb4uziHHw


Tule mukaan luomaan yhdessä kaikille sopivia yhteisöjä!

Helsingin seudun risteily

Kiinnostaako itsensä kehittäminen ja johtajuus? Nuorten naisten johtajuuskoulu -hanke järjestää kesäkauden huipentumaksi naisten johtajuusristeilyn.

Tule mukaan lauantaina 20.8 klo 9.45-12.15 risteilylle nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta johtajuusteemojen äärelle. Lähtö on kauppatorilta ja kaikki kiinnostuneet 15-29-vuotiaat naiset ovat tervetulleita! 

Osallistuminen on maksutonta ja paikkoja on rajoitetusti! Ilmoittaudu 18.8 mennessä: https://forms.office.com/r/ER14B7LrVL

Värikkäästi työelämässä

NNJK ja Seta järjestävät yhdessä tapahtuman sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuudesta työelämässä torstaina 25.8 klo 16.30-18.30 Asukastalo Hannassa osoitteessa Sturenkatu 12, 00510 Helsinki.  

Millaista on johtajuus työpaikassa, jossa kenenkään ei tarvitse peitellä omaa identiteettiään ja jokainen voi olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä? Miten sateenkaarevuus voi toimia voimavarana johtajuudessa? Miltä näyttää työelämä ja johtajuus josta jokainen voi aidosti unelmoida?

Tule mukaan yhdessä keskustelemaan, pohtimaan ratkaisuja ja tuomaan näkökulmia yhdenvertaisempaan ja ihmisten moninaisuutta arvostavaan työelämään. Tarjolla ruokaa, hyvää seuraa ja mielenkiintoisia keskusteluja. Osallistuminen on maksutonta ja paikkoja on rajoitetusti. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille 15-29-vuotiaille naisiksi identifioituville ja muunsukupuolisille.

Ilmoittaudu 23.8 mennessä: https://forms.office.com/r/1ZW7bGT5NZ
Käytämme yhteystietoja ainoastaan tapahtumaan liittyvissä asioissa.
Tervetuloa! 🙂

JOHTAJUUSKOULUN VERKKOKURSSI

Johtajuuskoulun verkkokurssi on kaikille johtajuuden perusteista kiinnostuneille suunnattu kurssi. Kurssi on maksuton ja sen voi suorittaa helposti itselle sopivana hetkenä milloin vain ja missä vain!

Tilaa ja lataa kurssi osoitteesta: https://www.verkkovalmentajat.fi/product/nuorten-naisten-johtajuuskoulutus/

OPPILAITOSYHTEISTYÖ

Johtajuuskoulutukset

Järjestämme myös johtajuuskoulutuksia yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa. Koulutuksien kesto ja sisältö sovitetaan toiveiden mukaiseksi. Nyt syksyllä kursseja aloitetaan Vuosaaren lukiossa, Kielilukiossa ja Stadin ammattiopistossa.

Kokonaisuudet perustuvat osallistaviin, interaktiivisiin harjoituksiin ja pitävät sisällään mahdollisuuksien mukaan vierailevia puhujia. Koulutukset koostuvat 15 johtajuusteemasta, joista muokataan osallistujien toiveiden mukainen kokonaisuus. Tarkoituksena on kehittää osallistujia kokonaisvaltaisen johtajuuden osalta keskittyen niin itsensä johtamiseen kuin myös muiden johtamiseen.

Toisen asteen oppilaitoksena tai korkeakouluna voit tilata koulutuksen syksyksi tai kysyä niistä lisää: Katri Janerko 0505241770/ katri.janerko@hnnky.fi

”Kokonaisuudessaan ihan huippu koulutus ja opin paljon itsestäni ja ryhmässä toimimisesta.”

”Hauska ohjelma, ei liian semmonen koulumainen et istuttais 3h päivässä ku te puhutte vaan kivoja praktisia tehtäviä.”

”Todella hyvin johdettu ja ohjattu! Ohjaajat todella mukavia ja läheisiä!”

Kurssitoimintaamme osallistuneiden palautetta.

NNJK MENTORIOHJELMA

NNJK mentoriohjelma antaa 18-vuotta täyttäneille naisille mahdollisuuden yksilölliseen ohjaukseen. Mentoriohjelmassa yhdistämme aktorit eli mentoroitavat heille sopivien mentorien kanssa, jotka pystyvät neuvomaan heitä heidän matkallaan kohti omia tavoitteitaan ja unelmiaan. Mentori ja aktori tapaavat vähintään kuusi kertaa noin puolentoista tunnin ajan. Tapaamisissa keskustellaan aktorin tulevaisuuden haaveista, asetetaan selkeät tavoitteet ja työskennellään yhdessä niitä kohti.

Mentoriohjelman keskiössä on rakentava, henkilökohtaisia tavoitteita tukeva yhteistyö, joka lisää aktorin taitoja sekä tietämystä ja kasvattaa hänen itseluottamustaan seurata unelmiaan. Mentori puolestaan kehittää taitojaan ohjaajana ja alan asiantuntijana päästen seuraamaan nuoren matkaa ja kehitystä. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan toimintaan. Ohjelma on käynnissä koko vuoden ajan, joten pystyt sovittamaan osallistumisesi aikataulusi mukaisesti.

Voit ilmoittautua mentoriohjelman aktoriksi linkin kautta https://forms.office.com/r/Wwn3336ufs Etsimme myös lisää mentoreita, jotta voimme vastata mentoroitavien toiveisiin mahdollisimman hyvin. Otamme mieluusti toimintaan kaiken ikäisiä ja taustaisia mentoreita! Mentoriksi: https://forms.office.com/r/8wX6bqefB7

”If you cannot see where you are going, ask someone who has been there before.” 

— J Loren Norris

Vapaaehtoiseksi?

Kiinnostaako johtajuus ja itsensä kehittäminen? Haluatko kehittyä muiden ohjaamisessa tai oletko jo alan osaaja, joka voisi lahjoittaa hiukan aikaansa hyvälle asialle? Osaatko jo tai haluatko kehittyä esimerkiksi viestinnässä, sosiaalityön alalla tai vaikka HR taitojen osalta?

Etsimme nyt vapaaehtoisia, jotka voisivat lahjoittaa hieman aikaansa hankkeellemme. Vapaaehtoinen voi osallistua esimerkiksi kurssin vetämiseen, tapahtuman suunnitteluun tai vaikka niistä viestimiseen. Vapaaehtoiset koulutetaan, joten tämä tehtävä sopii myös niille, jotka eivät vielä ole kaiken osaajia, mutta haluavat kehittyä ja kokeilla rajojaan. Hankkeemme tarkoitus on mahdollistaa myös vapaaehtoisten kehitysmatka sekä tukea vapaaehtoisia heidän tavoitteittensa saavuttamisessa..

Vapaaehtoiset voivat itse päättää minkä verran aikaa he lahjoittavat hankkeelle ja millaisia tehtäviä he tekevät hankkeessamme. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi rohkeasti, sillä otamme mielellämme porukkaan kaikenlaisia vapaaehtoisia. Lähde mukaan kehitysmatkalle ja kivaan vapaaehtoisporukkaan! 🙂 https://forms.office.com/r/7kEN5yE9tq

MUU HANKKEEN TOIMINTA

Nuorten naisten johtajuus-podcast

Etsitkö jotain kiinnostavaa kuunneltavaa? Nuorten naisten johtajuus-podcast paneutuu tasa-arvokysymyksiin ja johtajuuteen. Podcastia pitävät yhdistyksen nuoret Susanna Vilkka ja Wilma Tallgren. Podcast pitää sisällään mielenkiintoisia vierailijoita sekä monipuolisia näkökulmia käsiteltäviin aiheisiin. Podcast on kuunneltavissa helposti spotifyn kautta.

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Helsingin NNKY:ssä oli pitkään pohdittu, miten saisimme innostettua nuoria naisia mukaan yhdistyksemme toimintaan ja järjestettyä sellaista toimintaa, joka palvelisi heitä parhaiten. Yhdistyksen strategiatyöskentelyssä vuonna 2019 syntyi idea Nuorten naisten johtajuuskoulusta. Kirjoitimme sen auki strategiaamme 2020-2023.

Taustalla on maailmanlaajuinen YWCA Leadership -toiminta ja NNKY-liikkeen tavoitteet vahvistaa nuorten naisten johtajuutta, kannustaa heitä osallistumaan, tukemaan toisiaan ja toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

Syksyllä 2019 valmistui ensimmäinen hankesuunnitelma, jolla lähdimme hakemaan rahoitusta.

Nuorten Naisten Johtajuuskoulu -kehittämishanke toimi vuosina 2020-2021 Aluehallintoviraston myöntämällä valtionavustuksella nuorisoalan paikallisen ja alueellisen toiminnan kehittämiseksi.

NNJK hankeraportti 2021
NNJK hankesuunnitelma 2022-2023