Johtajuuden kehittämiseksi ja tasa-arvon lisäämiseksi

NUORTEN NAISTEN JOHTAJUUSKOULU-HANKE

Vaikka Suomi mielletään yhdeksi mailman tasa-arvoisimmista maista, sukupuolten välinen tasa-arvo etenkin työelämässä toteutuu puutteellisesti. Naisten määrä johtavissa asemissa on edelleen merkittävästi alhaisempi kuin miesten. Vaikuttaviksi tekijöiksi on tunnistettu mm. arkuus hakeutua johtajiksi, sukupuolittuneet uravalinnat, lasikatto-efekti, normit ja arvot.

NNJK on vuonna 2020 AVI:n kehittämisrahoituksella käynnistetty hanke, jonka toiminta jatkuu vuonna 2022 Helsingin kaupungin rahoittamana. Tavoitteena on kehittää nuorten 15-29-vuotiaiden naisiksi identifioituvien johtajuustaitoja ja antaa heille keinoja ja itsevarmuutta seurata unelmiaan. Hankkeen tarkoitus on vähentää sukupuolten välistä epätasa-arvoa etenkin työelämässä ja pitää sisällään muun muassa erilaisia kurssikokonaisuuksia, tilaisuuksia ja tapahtumia sekä mentoriohjelman 18-vuotta täyttäneille osallistujille. Kaikki hankkeen toiminta on maksutonta osallistujille.

Kysymykset ja yhteistyöehdotukset: katri.janerko@hnnky.fi tai 0505241770. Hankkeesta kiinnostuneet voivat seurata meitä instagramissa nimimerkillä @nuorijohtajuus

Hankkeen ohjausryhmä 2022: Jonna Hällström, Katri Jussila, Laura Tiitu, Erika Pikkuhookana ja Leena Vilkka.

SYKSYN TAPAHTUMIA JA TOIMINTAA

Kokonaisuudet haltuun-työpaja

Nykyään monet tehtävät vaativat kokonaisuuksien hallintataitoja ja erityisesti johtotehtävissä niiden rooli on korostunut. Haluaisitko sparrata taitojasi ison kuvan hahmottamisessa, aikataulujen ja tavoitteiden seuraamisessa, tiimin vetämisessä, vaiheiden suunnittelussa ja kaikessa mitä lankojen käsissä pitäminen vaatii eli siis ylipäätään kokonaisuuksien hallinnassa?

Osallistu työpajaan ja tule kehittämään taitojasi mukavassa seurassa pienen syötävän äärellä. Työpaja pidetään keskiviikkona 14.12 kello 17.30-19.00 Helsingin keskustassa. Työpaja on osallistujille maksuton ja siihen mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Työpaja on tarkoitettu 17-29-vuotiaille naisiksi identifioituville. Ilmoittaudu 12.12 mennessä: https://forms.office.com/e/MiQV14CnA4

Tunnetaitava johtaja-työpaja

Mikä merkitys tunteilla on nykypäivän työelämässä? Entä millainen on tunnetaitava johtaja, joka osaa avoimesti kohdata toisia myös haastavammissa keskustelutilanteissa? Entäpä millaisia hyötyjä tunteet sallimalla johtamistyylillä on?

Osallistu mukaan tapahtumaan ja tule kehittämään tunnetaitojasi mukavassa seurassa ruuan äärellä. Työpajaa vetää aiheeseen perehtynyt ja sitä myös tutkinut viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntija Fanni Aalto.

Työpaja pidetään maanantaina 12.12 kello 17.30-19.15 Helsingin keskustassa. Työpaja on osallistujille maksuton ja siihen mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Työpaja on tarkoitettu 17-29-vuotiaille naisiksi identifioituville. TYÖPAJA ON TÄYNNÄ 🙂

Find Your Inner Strength-workshop

Do you sometimes strugle with identifying your full potential? Would you want to clarify your strenghts and abilities a bit? This workshop is for you! During our workshop you get to verbalize your strenghts and visualize your possibilities. We will also look into how to best overcome challenges and continue on your path towards your dreams! 

Workshop is for you:

  • If you want to be able to identify and verbalize your strengths and abilities better  
  • You want to learn some skills about how to overcome challenges

Where: Mechelininkatu 15A 8, Helsinki
When: Saturday 10.12 from 10 until 12
How much: Free of charge!

Workshop is meant for 17-29-year old people who identify themselves as women. Sign up by 8.12: https://forms.office.com/r/3GJwpjJLNv

Saamaamme palautetta

“Monipuolista, inspiroivaa ja rohkaisevaa tekemistä koko ajan! Ihan huippua!”

JOHTAJUUSKOULUN VERKKOKURSSI

Johtajuuskoulun verkkokurssi on kaikille johtajuuden perusteista kiinnostuneille suunnattu kurssi. Kurssi on maksuton ja sen voi suorittaa helposti itselle sopivana hetkenä milloin vain ja missä vain!

Tilaa ja lataa kurssi osoitteesta: https://www.verkkovalmentajat.fi/product/nuorten-naisten-johtajuuskoulutus/

OPPILAITOSYHTEISTYÖ

Löydä johtajuutesi-kurssi

Järjestämme kurssitoimintaa myös yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa. Koulutuksien kesto ja sisältö sovitetaan toiveiden mukaisesti. Nyt syksyllä kursseja aloitetaan Vuosaaren lukiossa, Kielilukiossa ja Stadin ammattiopistossa.

Kokonaisuudet perustuvat osallistaviin, harjoituksiin ja pitävät sisällään mahdollisuuksien mukaan vierailevia puhujia. Koulutukset koostuvat 14 johtajuusteemasta, joista muokataan osallistujien toiveiden mukainen kokonaisuus. Tarkoituksena on kehittää osallistujia kokonaisvaltaisesti keskittyen niin itsensä johtamiseen kuin myös muiden johtamiseen.

Toisen asteen oppilaitoksena tai korkeakouluna voit tilata koulutuksen syksyksi tai kysyä niistä lisää: Katri Janerko 0505241770/ katri.janerko@hnnky.fi

”Kokonaisuudessaan ihan huippu koulutus ja opin paljon itsestäni ja ryhmässä toimimisesta.”

”Hauska ohjelma, ei liian semmonen koulumainen et istuttais 3h päivässä ku te puhutte vaan kivoja praktisia tehtäviä.”

”Todella hyvin johdettu ja ohjattu! Ohjaajat todella mukavia ja läheisiä!”

Kurssitoimintaamme osallistuneiden palautetta.

NNJK MENTORIOHJELMA

NNJK mentoriohjelma antaa 18-vuotta täyttäneille naisille mahdollisuuden yksilölliseen ohjaukseen. Mentoriohjelmassa yhdistämme aktorit eli mentoroitavat heille sopivien mentorien kanssa, jotka pystyvät neuvomaan heitä heidän matkallaan kohti omia tavoitteitaan ja unelmiaan. Mentori ja aktori tapaavat vähintään kuusi kertaa noin puolentoista tunnin ajan. Tapaamisissa keskustellaan aktorin tulevaisuuden haaveista, asetetaan selkeät tavoitteet ja työskennellään yhdessä niitä kohti.

Mentoriohjelman keskiössä on rakentava, henkilökohtaisia tavoitteita tukeva yhteistyö, joka lisää aktorin taitoja sekä tietämystä ja kasvattaa hänen itseluottamustaan seurata unelmiaan. Mentori puolestaan kehittää taitojaan ohjaajana ja alan asiantuntijana päästen seuraamaan nuoren matkaa ja kehitystä. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan toimintaan. Ohjelma on käynnissä koko vuoden ajan, joten pystyt sovittamaan osallistumisesi aikataulusi mukaisesti.

Voit ilmoittautua mentoriohjelman aktoriksi linkin kautta https://forms.office.com/r/Wwn3336ufs Etsimme myös lisää mentoreita, jotta voimme vastata mentoroitavien toiveisiin mahdollisimman hyvin. Otamme mieluusti toimintaan kaiken ikäisiä ja taustaisia mentoreita! Mentoriksi: https://forms.office.com/r/8wX6bqefB7

“Jos et tiedä minne olet menossa, kysy joltakin joka on ollut siellä jo.”

-J Loren Norris

Vapaaehtoiseksi?

Kiinnostaako johtajuus ja itsensä kehittäminen? Haluatko kehittyä muiden ohjaamisessa tai oletko jo alan osaaja, joka voisi lahjoittaa hiukan aikaansa hyvälle asialle? Osaatko jo tai haluatko kehittyä esimerkiksi viestinnässä, sosiaalityön alalla tai vaikka HR taitojen osalta?

Etsimme nyt vapaaehtoisia, jotka voisivat lahjoittaa hieman aikaansa hankkeellemme. Vapaaehtoinen voi osallistua esimerkiksi kurssin vetämiseen, tapahtuman suunnitteluun tai vaikka niistä viestimiseen. Vapaaehtoiset koulutetaan, joten tämä tehtävä sopii myös niille, jotka eivät vielä ole kaiken osaajia, mutta haluavat kehittyä ja kokeilla rajojaan. Hankkeemme tarkoitus on mahdollistaa myös vapaaehtoisten kehitysmatka sekä tukea vapaaehtoisia heidän tavoitteittensa saavuttamisessa..

Vapaaehtoiset voivat itse päättää minkä verran aikaa he lahjoittavat hankkeelle ja millaisia tehtäviä he tekevät hankkeessamme. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi rohkeasti, sillä otamme mielellämme porukkaan kaikenlaisia vapaaehtoisia. Lähde mukaan kehitysmatkalle ja kivaan vapaaehtoisporukkaan! 🙂 https://forms.office.com/r/7kEN5yE9tq

MUU HANKKEEN TOIMINTA

Nuorten naisten johtajuus-podcast

Etsitkö jotain kiinnostavaa kuunneltavaa? Nuorten naisten johtajuus-podcast paneutuu tasa-arvokysymyksiin ja johtajuuteen. Podcastia pitävät yhdistyksen nuoret Susanna Vilkka ja Wilma Tallgren. Podcast pitää sisällään mielenkiintoisia vierailijoita sekä monipuolisia näkökulmia käsiteltäviin aiheisiin. Podcast on kuunneltavissa helposti spotifyn kautta.

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Helsingin NNKY:ssä oli pitkään pohdittu, miten saisimme innostettua nuoria naisia mukaan yhdistyksemme toimintaan ja järjestettyä sellaista toimintaa, joka palvelisi heitä parhaiten. Yhdistyksen strategiatyöskentelyssä vuonna 2019 syntyi idea Nuorten naisten johtajuuskoulusta. Kirjoitimme sen auki strategiaamme 2020-2023.

Taustalla on maailmanlaajuinen YWCA Leadership -toiminta ja NNKY-liikkeen tavoitteet vahvistaa nuorten naisten johtajuutta, kannustaa heitä osallistumaan, tukemaan toisiaan ja toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

Syksyllä 2019 valmistui ensimmäinen hankesuunnitelma, jolla lähdimme hakemaan rahoitusta.

Nuorten Naisten Johtajuuskoulu -kehittämishanke toimi vuosina 2020-2021 Aluehallintoviraston myöntämällä valtionavustuksella nuorisoalan paikallisen ja alueellisen toiminnan kehittämiseksi.

NNJK hankeraportti 2021
NNJK hankesuunnitelma 2022-2023