Queendom on 9-19-vuotiaiden tyttöjen ja LGBTIQ+ nuorten turvallisempi tila Helsingin Rastilassa. Meillä saa olla rohkeasti juuri sellainen kuin on, ilman pelkoa syrjinnästä tai kiusaamisesta.

Tavoitteenamme on vahvistaa nuorten oman elämän johtajuutta, jaksamista, myönteistä minäkuvaa ja kaveritaitoja. Toimintamme perustuu vertaisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Queendomista voi löytää yhteisön, johon kuulua, uusia ystäviä, turvallisia aikuisia ja hauskaa vapaa-ajan tekemistä. Järjestämme pienryhmiä, tapahtumia ja äiti-tytär toimintaa Rastilassa ja ympäri Itä-Helsinkiä. Toimintaa luodaan yhdessä kävijöiden kanssa toiveita kuunnellen ja niitä toteuttaen.

Työntekijämme ovat korkeakoulutettuja sosiaalialan ammattilaisia, joiden kanssa voi jutella luottamuksellisesti mistä tahansa mietityttävästä asiasta. Arjessamme on päivittäin mukana myös harjoittelijoita ja vapaaehtoisia, jotka ovat kaikki aikuisia naisia, sukupuolen moninaisuus huomioiden.

Toimintamme on maksutonta ja luottamuksellista!

Seuraa meitä somessa:

Viikko-ohjelma syksy 2024

Syyskauden ryhmät käynnistyvät 2.9. Ilmoittaudu mukaan Leilalle puh. 040 8600 922 / queendom@hnnky.fi (huom! heinäkuussa olemme kesätauolla emmekä vastaa viesteihin).

Joskus osallistuminen voi myös jännittää tai pelottaa. Ei hätää, otamme uudet kävijät lämpimästi vastaan ja työntekijämme auttaa toimintaan osallistumisessa. Meille voi halutessaan sopia tutustumiskäynnin yksin tai oman tukihenkilön kanssa, jolloin pääsee rauhassa näkemään tilan, kuulemaan toiminnasta ja esittämään kysymyksiä.


Kouluyhteistyö

Teemme aktiivista yhteistyötä itähelsinkiläisten koulujen kanssa. Meillä on mahdollisuus tuoda osaamisemme alueellisesti sinne, missä tarvetta tyttötyölle tai sateenkaarevalle toiminnalle on. Ota meihin yhteyttä jos haluat:

  • tulla tutustumaan Queendomiin nuoren tai tyttöryhmän kanssa
  • kutsua työntekijät kouluun esittelemään toimintaa nuorille tai työntekijöille
  • perustaa yhteistyössä välituntitoimintaa tai pienryhmätoimintaa tytöille

Turvallisempi tila

Haluamme, että Queendomissa jokaisella on tervetullut olo. Noudatamme NNKY:n turvallisemman tilan periaatteita, joista on kehitetty yhdessä kävijöidemme kanssa Queendomin omat periaatteet.

Tilamme on fyysisesti, psyykkisesti ja hengellisesti turvallinen – nuoret tulevat hyväksytyksi omana itsenään ja saavat ilmaista itseään omaa ainutlaatuisuutta kunnioittavalla tavalla turvallisessa tilassa yhteiskunnan ja yhteisöjen paineiden ulkopuolella. Kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta ja sukupuolen moninaisuutta. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa olla tyttö vaan olemme kaikki erilaisia ja samanarvoisia. Toimintaamme ovat tervetulleita myös kaikki LGBTIQ+ nuoret. ❤


Yhteystiedot

Retkeilijänkatu 7 A (katutaso)
00980 Helsinki

Työntekijöiden yhteystiedot ja esittelyt löydät täältä!

Tervetuloa tutustumaan, olemaan, kehittymään ja pitämään hauskaa!


Vapaaehtoiseksi?

Toimintaamme voi osallistua vapaaehtoisena aikuisena. Tärkein tehtävä on olla läsnä, kuunnella ja toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoisena on mukana mahdollistamassa nuorille turvallista vapaa-aikaa ja tukemassa heidän kasvuaan kohti omannäköistä aikuisuutta.

Vapaaehtoiset voivat toimia Queendomissa kävijöiden juttuseurana, pelikaverina tai osallistua tukena ruuanlaittoon, kädentaitoihin tai muuhun yhteiseen tekemiseen. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita viikoittaisiin pienryhmiin, järjestämään tapahtumia tai ideoimaan jotain ihan uutta.

Emme odota vapaaehtoisilta mitään erityistaitoja vaan halu olla läsnä nuoria varten riittää. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ole meihin suoraan yhteydessä. Lisätietoa vapaaehtoistoiminnastamme löydät täältä.