Queendom on 9-19-vuotiaiden tytöiksi identifioituvien turvallisempi tila Helsingin Rastilassa. Meillä saat olla rohkeasti juuri sellainen kuin olet, ilman pelkoa syrjinnästä tai kiusaamisesta.

Tavoitteenamme on vahvistaa nuorten oman elämän johtajuutta, jaksamista, myönteistä minäkuvaa sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Toimintamme perustuu vertaisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Queendomista voit löytää yhteisön, johon kuulua, uusia ystäviä, turvallisia aikuisia ja hauskaa vapaa-ajan tekemistä.

Järjestämme pienryhmiä, tapahtumia, teemapajoja ja äiti-tytär toimintaa Rastilassa ja ympäri Itä-Helsinkiä. Toimintaa luodaan yhdessä kävijöiden kanssa toiveita kuunnellen ja niitä toteuttaen.

Työntekijämme ovat korkeakoulutettuja sosiaalialan ammattilaisia, joiden kanssa voit jutella luottamuksellisesti mistä tahansa sinua mietityttävästä asiasta. Arjessamme on päivittäin mukana myös harjoittelijoita ja vapaaehtoisia, jotka ovat kaikki aikuisia naisia, sukupuolen moninaisuus huomioiden.

Toimintamme on maksutonta ja luottamuksellista!

Seuraa meitä somessa:

Muista myös meidän TikTok!


Kevään 2024 viikko-ohjelma

Alla näet viikko-ohjelmamme. Kaikkiin pienryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen. Voit ilmoittautua osoitteessa ottamalla yhteyttä meihin!

Joskus osallistuminen voi myös jännittää tai pelottaa. Ei hätää, otamme sinut lämpimästi vastaan ja työntekijämme auttaa sinua toimintaan osallistumisessa. Voit halutessasi sopia tutustumiskäynnin, jossa pääset rauhassa näkemään tilamme, kuulemaan toiminnastamme ja esittämään kysymyksiä. Voit tulla tutustumiskäynnille yksin tai esimerkiksi oman tukihenkilön kanssa.

PIENRYHMÄT (MUISTA ILMOITTAUTUA)

Ma klo 15-16:30 Tyttöjen pienryhmä 1 9-12-vuotiaille (täynnä)

Ma klo 17-19 Liikuntaryhmä 13-19-vuotiaille

Ti klo 17.30-19.30 Ruokaa eri kulttuureista 13-19-vuotiaille Merirastin nuorisotalolla

Ke klo 15-16:30 Tyttöjen pienryhmä 2 9-12-vuotiaille (täynnä)

Ke klo 17:30-19:30 Queerdom sateenkaariryhmä 11-19-vuotiaille

To klo 17:30-19:30 Give me a break! 13-19-vuotiaille

Pe klo 15-16:30 Tyttöjen pienryhmä 3 9-12-vuotiaille (täynnä)

La klo 12-13:30 Äiti-tytär ryhmä 9-19-vuotiaille ja heidän äideille (parillisina viikkoina)

AVOIN TOIMINTA (EI TARVITSE ILMOITTAUTUA, TULE VAIN PAIKALLE!)

Ti klo 15-17 Taikahuone 9-12-vuotiaille

Pe klo 17.30-20 Teemapajat 13-19-vuotiaille (joka kuun eka viikonloppu)

TAPAHTUMAT (ILMOITTAUDU, ELLEI MUUTA MAINITA)

4.-5.1. Pyjamabileet 9-12-vuotiaille
12.1. Kevätkauden avajaisbileet (ei ilmoittautumista)
27.1. Äiti-tytär brunssi
29.1. Työnhakupaja (ei ilmoittautumista)
1.2. Hengailuilta 13-19-vuotiaille teemalla eri uskonnot (ei ilmoittautumista)
16.2. Sateenkaariklubi
20.-21.2. Pyjamabileet 9-12-vuotiaille
22.-23.2. Pyjamabileet 13-19-vuotiaille
1.3. Tyttöjen ilta Merirastin nuorisotalolla (ei ilmoittautumista)
19.-20.4. Pyjamabileet 13-19-vuotiaille Merirastin nuorisotalolla
27.4. Your culture is a flex! tapahtuma Vuotalolla (ei ilmoittautumista)
18.5. Meri-Rastilan kyläjuhla (koko perheelle, ei ilmoittautumista)
24.5. Kevätkauden päättärit (ei ilmoittautumista)


Kouluyhteistyö

Teemme aktiivista yhteistyötä itähelsinkiläisten koulujen kanssa. Meillä on mahdollisuus tuoda osaamisemme alueellisesti sinne, missä tarvetta tyttötyölle on. Ota yhteyttä meihin jos haluat:

  • tulla tutustumaan Queendomiin nuoren tai tyttöryhmän kanssa
  • kutsua työntekijät kouluun esittelemään toimintaa nuorille tai työntekijöille
  • perustaa yhteistyössä välituntitoimintaa tai pienryhmätoimintaa tytöille

Turvallisempi tila

Haluamme, että Queendomissa jokaisella on tervetullut olo. Queendomissa noudatetaan NNKY:n Maailmanliiton turvallisemman tilan mallia, josta on kehitetty yhdessä kävijöidemme kanssa olohuoneen yhteiset turvallisemman tilan periaatteet.

Tilamme on käyttäjilleen fyysisesti, psyykkisesti ja hengellisesti turvallinen – tytöt ja nuoret naiset tulevat hyväksytyksi omana itsenään ja saavat ilmaista itseään omaa ainutlaatuisuutta kunnioittavalla tavalla turvallisessa tilassa yhteiskunnan ja yhteisöjen paineiden ulkopuolella. Kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta ja sukupuolen moninaisuutta. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa olla tyttö vaan olemme kaikki erilaisia ja samanarvoisia. Toimintaamme ovat tervetulleita myös sukupuolettomat tai transsukupuoliset. ❤


Yhteystiedot

Osoite

Retkeilijänkatu 7 A (katutaso)
00980 Helsinki

Työntekijät

Työntekijöiden yhteystiedot ja esittelyt löydät täältä!

Tervetuloa tutustumaan, olemaan, kehittymään ja pitämään hauskaa!


Vapaaehtoiseksi?

Toimintaamme on mahdollista osallistua vapaaehtoisena aikuisena. Queendomissa vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoisena olet mukana mahdollistamassa nuorille turvallista vapaa-aikaa sekä tukemassa heidän kasvua kohti omannäköistä aikuisuutta.

Vapaaehtoiset voivat toimia Queendomissa kävijöiden juttuseurana, pelikaverina tai osallistua tukena ruuanlaittoon, kädentaitoihin tai muuhun yhteiseen tekemiseen. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan viikoittaiseen toimintaan, järjestämään yksittäistapahtumia tai ideoimaan jotain ihan uutta. Vapaaehtoiset voivat myös ohjata erilaisia ryhmiä.

Emme edellytä vapaaehtoisilta mitään erityistaitoja vaan halu olla läsnä nuoria varten riittää. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai ole meihin suoraan yhteydessä.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnastamme löydät täältä.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!