Mahtavaa, että löysit tänne.

Queendom on 9-19-vuotiaiden tyttöjen, nuorten naisten ja sukupuoltaan pohtivien oma olohuone Helsingin Rastilassa. Meillä sinä saat olla rohkeasti juuri sellainen kuin olet, ilman pelkoa syrjinnästä tai kiusaamisesta.

Tavoitteenamme on vahvistaa tyttöjen ja nuorten naisten oman elämän johtajuutta. Oman elämän johtajuudella tarkoitamme kokonaisvaltaista hyvinvointia, aktiivista osallisuutta, myönteistä minäkuvaa sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Toimintamme perustuu vertaisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Queendomista voit löytää yhteisön, johon kuulua, uusia ystäviä, turvallisia aikuisia ja hauskaa vapaa-ajan tekemistä.

Toiminta on ollut tosi kivaa. Olen saanut monia uusia kavereita. Ohjajatkin ovat ihania.❤

Kävijä 14v.

Haluatko tietää lisää?

MITÄ? Queendomissa järjestetään avoimia olohuoneita ja pienryhmätoimintaa sekä erilaisia workshoppeja, tapahtumia, retkiä ja loma-ajan toimintaa. Toimintamme käsittää myös Itä-Helsingin alueella tapahtuvaa liikkuvaa työtä, kuten kouluille vietävää ryhmätoimintaa.

Meille on tärkeää tehdä toiminnastamme juuri sellaista, jossa sinä viihdyt. Toimintaa luodaan yhdessä kävijöiden kanssa toiveita kuunnellen ja niitä toteuttaen. Voit osallistua sellaiseen toimintaan, joka tuntuu sinulle mukavalta. Meillä voit osallistua yhteiseen ja ohjattuun tekemiseen tai ihan vain oleskella viltin välissä sohvalla omassa rauhassa tai monenlaisten tyttöjen ja naisten kanssa jutellen. Tarjolla on aina myös välipalaa.

Työntekijämme ovat korkeakoulutettuja sosiaalialan ammattilaisia, joiden kanssa voit jutella luottamuksellisesti mistä tahansa sinua mietityttävästä asiasta. Arjessamme on päivittäin mukana myös harjoittelijoita ja vapaaehtoisia, jotka ovat kaikki aikuisia naisia, sukupuolen moninaisuus huomioiden.

Toimintamme on maksutonta ja luottamuksellista!

KENELLE? Kaikille 9-19-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille tai sukupuoltaan pohtiville. Toimintaamme ovat tervetulleita myös sukupuolettomat tai transsukupuoliset.

MISSÄ? Meidät löytää Helsingin Rastilasta, ihan metroaseman vierestä. Sijaitsemme katutasossa osoitteessa Retkeilijänkatu 7 A. Huomaat tilan, kun näet pilvikuvioita ikkunoissa ja kylttimme oven edessä. Työntekijämme on ovella sinua vastaanottamassa, kun soitat ovikelloa.

MILLOIN? Toimintaa järjestetään arkena iltapäivisin ja iltaisin sekä välillä viikonloppuisin. Katso alta aukioloaikamme tai laita meille viestiä, niin kerromme lisää.

MITEN? Haluatko mukaan toimintaamme? Tervetuloa!❤

Näin pääset mukaan:

  1. Ota yhteyttä työntekijöihin ja sovi tutustumisaika tai
  2. Tule mukaan avoimeen olohuoneeseen tai
  3. Ilmoittaudu pienryhmään

Alla kerromme tarkemmin, miten toimia:

1. Ota yhteyttä työntekijöihin ja sovi tutustumisaika

Mietityttääkö toimintamme vielä sinua? Joskus osallistuminen voi myös jännittää tai pelottaa. Ei hätää, otamme sinut lämpimästi vastaan ja työntekijämme auttaa sinua toimintaan osallistumisessa.

Esittelemme mielellämme toimintaamme joko kasvotusten tai etäyhteydellä. Tutustumiskäynnillä pääset rauhassa näkemään tilamme, kuulemaan toiminnastamme ja esittämään kysymyksiä. Samalla voimme yhdessä pohtia, mihin Queendomin toimintaan tahtoisit tulla mukaan. Voit tulla tutustumiskäynnille yksin tai esimerkiksi oman tukihenkilön kanssa.

Meille on tervetulleita tutustumaan myös vanhemmat, ammattilaiset ja muut kiinnostuneet yksin tai yhdessä tyttöjen kanssa.

Odotamme innolla, että saamme tutustua sinuun. Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi tutustumiskäynti: Erika Pikkuhookana puh. 040 551 9384, myös WhatsAppin kautta tai queendom@hnnky.fi.

2. Tule mukaan avoimeen olohuoneeseen

Avoimeen olohuoneeseen voit tulla viettämään rennosti vapaa-aikaa yksin tai kavereiden kanssa aukioloaikana silloin, kun sinulle sopii. Avoimen toiminnan aikana voit pelailla, tehdä erilaisia kädentaitoja, tavata uusia ystäviä, jutella rennossa ja turvallisessa seurassa tai ihan vain oleilla.

Avoimessa olohuoneessa on aina jotakin yhteistä ohjelmaa, johon voit halutessasi osallistua. Osana avointa toimintaa järjestämme myös erilaisia teemailtoja, unohtamatta juhlia.

On kivaa tutustua uusiin ihmisiin ja olla pelkästään tyttöjen seurassa.

Kävijä 13v.

Avoimeen olohuoneeseen ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle:

Maanantaisin Monday Chill 13-19-vuotiaille klo 18 – 20

Tiistaisin Taikahuone 9-12-vuotiaille klo 14.30 – 16.30

Tiistaisin Give me a break! 13-19-vuotiaille klo 17.30-19.30

Ammattilaiselle: Voitte varata nuoren kanssa oman tutustumiskäynnin tai osallistua yhdessä avoimeen olohuoneeseen. Toivomme, että ilmoitatte tulostanne etukäteen työntekijöillemme.

3. Ilmoittaudu pienryhmään

Queendomin pienryhmät vaihtelevat kestoiltaan, ikäryhmiltään ja teemoiltaan. Pienryhmätoiminta voi olla harrasteryhmä, kevyt keskusteluryhmä tai kokemuksiin perustuva vertaisryhmä. Teemoja ovat esimerkiksi ihmissuhteet, kulttuurit, itsenäistyminen, oma identiteetti ja hyvinvointi. Ryhmiä perustetaan kävijöidemme toiveiden ja tarpeiden pohjalta.

Pienryhmissä sinun on mahdollista luottamuksellisessa ja tutussa porukassa pohtia ja löytää omia vahvuuksiasi, tutustua toisiin tyttöihin ja saada tukea omaan elämääsi. Ryhmissä on keskustelun lisäksi toiminnallista tekemistä kuten kädentaitoja, ruuanlaittoa tai luonto- ja eläinavusteista toimintaa.

Oon oppinut olee avoimempi, luottaa ihmisiin enemmän ja saanut sisältöä elämään.

Pienryhmän kävijä 16v.

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa tai joka toinen viikko. Pystymme joustavasti tarttumaan alueelta nouseviin ja toiminnassamme havaittuihin tarpeisiin ja toiveisiin. Otamme mielellämme vastaan ajatuksiasi siitä, minkälaisia ryhmiä voisimme käynnistää.

Alla näet viikko-ohjelmamme. Kaikkiin pienryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen. Voit ilmoittautua osoitteessa harrastushaku.fi (ryhmät löytyvät hakusanalla Queendom), soittamalla, sähköpostilla, tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä tai paikan päällä Queendomissa.

Ota meihin yhteyttä!


Kevät 2023 ohjelma

SÄÄNNÖLLINEN VIIKKOTOIMINTA

MAANANTAI:
Pienryhmä: Eläimellistä menoa 9-12v. klo 15-17
Avoin olohuone: Monday chill 13-19v. klo 18-20

TIISTAI:
Avoin olohuone: Taikahuone 9-12v. klo 14.30-16.30
Pienryhmä: Ruokaa eri kulttuureista 12-16v. klo 17.30-19:30 Merirastin nutalla
Avoin olohuone: Give me a break! 13-19v. klo 17:30-19:30

KESKIVIIKKO:
Pienryhmä: Queerdom sateenkaariryhmä 11-19v. klo 17.30-19.30

TORSTAI:
Pienryhmä: Välipalaryhmä 9-11v. klo 15-17

KEVÄTKAUSI PÄÄTTYY 26.5. YHTEISIIN PÄÄTÖSBILEISIIN!

Äiti-tytär toiminta

Tule tutustumaan Queendomiin yhdessä äidin, tädin tai muun läheisen naisen kanssa. järjestämme äiti-tytär brunsseja kerran kuukaudessa. Brunsseille tulee ilmoittautua etukäteen (harrastushaku.fi).


Kouluyhteistyö

Teemme aktiivista yhteistyötä itähelsinkiläisten koulujen kanssa. Meillä on mahdollisuus tuoda osaamisemme alueellisesti sinne, missä tarvetta tyttötyölle on. Ota yhteyttä meihin jos haluat:

  • tulla tutustumaan Queendomiin nuoren tai tyttöryhmän kanssa
  • kutsua työntekijät kouluun esittelemään toimintaa nuorille tai työntekijöille
  • perustaa yhteistyössä välituntitoimintaa tai pienryhmätoimintaa tytöille

Turvallisempi tila

Haluamme, että Queendomissa jokaisella on tervetullut olo. Queendomissa noudatetaan NNKY:n Maailmanliiton turvallisemman tilan mallia, josta on kehitetty yhdessä kävijöidemme kanssa olohuoneen yhteiset turvallisemman tilan periaatteet.

Tilamme on käyttäjilleen fyysisesti, psyykkisesti ja hengellisesti turvallinen – tytöt ja nuoret naiset tulevat hyväksytyksi omana itsenään ja saavat ilmaista itseään omaa ainutlaatuisuutta kunnioittavalla tavalla turvallisessa tilassa yhteiskunnan ja yhteisöjen paineiden ulkopuolella. Kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta ja sukupuolen moninaisuutta. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa olla tyttö vaan olemme kaikki erilaisia ja samanarvoisia.

Kaikki käyttäytyy kaikkia kohtaan sopuisasti ja kaikki ovat kaikkien kavereita.

Kävijä 12v.

Queendomissa on turvallisia aikuisia ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa saa puhua tunteista, kavereista, uskonnosta, seksuaalisuudesta, jännittämisestä, koulustressistä tai mistä tahansa, ja voi myös olla puhumatta. Meillä saa olla sellainen kuin on.❤


Yhteystiedot

Osoite

Retkeilijänkatu 7 A (katutaso)
00980 Helsinki

Työntekijät

Työntekijöiden yhteystiedot ja esittelyt löydät täältä!

Sosiaalinen media

Muista myös meidän TikTok!

Tervetuloa tutustumaan, olemaan, kehittymään ja pitämään hauskaa!


Vapaaehtoiseksi?

Toimintaamme on mahdollista osallistua vapaaehtoisena aikuisena. Queendomissa vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoisena olet mukana mahdollistamassa tytöille ja nuorille naisille turvallista vapaa-aikaa sekä tukemassa heidän kasvua kohti omannäköistä aikuisuutta.

Vapaaehtoiset voivat toimia Queendomissa kävijöiden juttuseurana, pelikaverina tai osallistua tyttöjen tukena ruuanlaittoon, kädentaitoihin tai muuhun yhteiseen tekemiseen. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan viikoittaiseen toimintaan, järjestämään yksittäistapahtumia tai ideoimaan jotain ihan uutta. Vapaaehtoiset voivat myös ohjata erilaisia tyttöryhmiä.

Emme edellytä vapaaehtoisilta mitään erityistaitoja vaan halu olla läsnä nuoria varten riittää. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai ole meihin suoraan yhteydessä.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnastamme löydät täältä.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!