Vapaaehtoiset Tyttöjen olohuoneessa

Etsimme vapaaehtoisiksi turvallisia naisia

Tyttöjen olohuoneen vapaaehtoisena mahdollistat tytöille turvallisen vapaa-ajan oleskelutilan ja tuet tyttöjen kasvua kohti aikuisuutta. Emme edellytä mitään erityistaitoja, vaan halu olla läsnä tyttöjä varten riittää. Vapaaehtoiseksi haemme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia naisia. Tila on esteetön.

Vapaaehtoiset toimivat juttuseurana, pelikaverina, apuna ja tukena tytöille avoimissa olohuoneissa. Vapaaehtoisena voi toimia myös retkillä, leireillä ja tapahtumissa. Järjestämme uusille vapaaehtoisille koulutuksen sekä kaikille vapaaehtoisille yhteisiä tapaamisia, virkistystä, ohjausta ja tukea. Osana turvallisen tilan mallia kaikilta vapaaehtoisilta pyydetään suostumusta vapaaehtoisten rikostaustan selvittämiseen (laki 148/2014).

Kiinnostumisen vapaaehtoisuudesta voi ilmoittaa alla olevalla lomakkeella, jonka jälkeen vapaaehtoistoiminnan vastaava ohjaaja ottaa yhteyttä tapaamisajan sopimiseksi.

Lisätiedot: Tuula Ylänne, 045-8600922, tuula.ylanne@hnnky.fi

 

 

Leiri- ja kerhokoordinaattori

oa. leiri- ja kerhokoordinaattori, 8 kk

Helsingin NNKY on osa valtakunnallista ja kansainvälistä ekumeenista naisten ja tyttöjen liikettä. NNKY on toimintansa aikana tuonut maahamme uusia työtapoja, aloittanut ensimmäisenä suomalaisena naisjärjestönä partiotyttötoiminnan, vaikuttanut retriittiliikkeen tuloon Suomeen, edistänyt rauhaa, luonnonsuojelua, kestävää kehitystä ja naisten oikeuksia.

Helsingin NNKY hakee määräaikaiseen työsuhteeseen osa-aikaista leiri- ja kerhokoordinaattoria. Koordinaattori työskentelee yhdistyksen luomakuntahankkeessa, jonka tavoitteena on tyttöjen ajattelutaitojen ja ympäristötietoisuuden edistäminen.

Koordinaattorin työtehtävään sisältyy toiminnan suunnittelua, toteuttamista, kokonaisvaltaista leirityötä, leirien johtamista sekä toiminnan kehittämistä, arviointia ja raportointia. Koordinaattori vastaa leirien turvallisuudesta sekä osallistuu leirinohjaajien valintaan ja koulutukseen. Syksyllä koordinaattori osallistuu kerhotoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen sekä vastaa syyslomaleirin järjestelyistä ja toteutuksesta.

Edellytämme hakijalta

– tehtävään soveltuvaa AMK-tutkintoa

– vahvaa ympäristöosaamista

– vahvaa lasten ja nuorten leiri- ja kerhotyön osaamista

– innostusta ja joustavuutta lasten ja nuorten parissa työskentelyyn

– itsenäistä, vastuullista ja aikaansaavaa työotetta

– EA, hygieniapassi ja turvallisuuskoulutus katsotaan eduksi

– järjestömaailman hyvä tuntemus katsotaan eduksi

Tarjoamme

– mielekkään ja itsenäisen työtehtävän – sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen – perinteikkään ja vahvan yhdistyksen tuen ja toimintamallit – laajan työterveyshuollon ja hyvät työsuhde-edut – pienen työyhteisön edut.

Hakemus palkkatoivomuksineen ja suosittelijoineen lähetetään sähköpostitse 15.2. mennessä osoitteeseen leena.vilkka@hnnky.fi. Haastattelut pidetään 19-20.2 ja työ alkaa 1.3. ja kestää 31.10.2018 asti. Lisätietoja tehtävästä antaa to 8.2 klo 10-12 tai ma 12.2. klo 14-16 toiminnanjohtaja Leena Vilkka, puh. 044-5944528.

Tyttöleiri

 

Tyttöleiri 11.-15.6.2018

10-14-vuotiaille

Vain tytöille tarkoitetulla leirillä on luvassa luovaa toimintaa, kädentaitoja, ulkoilua ja pieniä seikkailuja kivassa porukassa. Tiedossa on uimista, saunomista, leirinuotioita ja pelailua. Paikkana Nuorisokeskus Marttinen Virroilla. Alla olevassa tiedostossa on lisätietoa leiristä.

Hinta: 150 €, sisaralennus 20%
(sis. kuljetukset Helsingistä, sisämajoituksen, täysihoidon, ohjelman ja vakuutuksen)
Perheen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa leirimaksusta on mahdollisuus saada huojennus.

Ilmoittautuminen alkaa 30.1.2018 näillä sivuilla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Leiripaikan voi perua maksutta 10.3. asti, jonka jälkeen peruutettu paikka voidaan hyvittää
ainoastaan lääkärintodistusta vastaan.

Perustietoa leiristä 2018

 

 

Maapallon tulevaisuus

Luomakuntahanke oli mukana järjestämässä Maapallon tulevaisuus -keskustelutilaisuutta Eduskunnan kansalaisinfossa 7.2.2018. Tilaisuuden avasiLeena Vilkka ja puhujina muun muassa Hanna Kosonen, Eero Paloheimo ja Mika Anttonen. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin maapallon tilaa ja mitä on tehtävissä maapallon pelastamiseksi ilmasto-, ympäristö- ja pakolaiskatastrofeilta. Erityisesti etsittiin ratkaisuja ilmastonmuutokseen maapallon uudelleen metsityksestä. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin kansalaisjärjestöjen roolia ja mahdollisuuksia toimia globaaleissa kysymyksissä.

Tilaisuuden järjestivät Helsingin NNKY,  Tekniikka Elämää Palvelemaan ry, Elonkehä – kulttuuriekologinen lehti ja Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry yhteistyössä kansanedustaja Hanna Kososen kanssa.

Tapahtumasta youtubessa klikkaa tästä 

Luomakuntaleirit

luomakunta, leiriIloa luonnosta ja eläimistä -luomakuntaleirit 9–12-vuotiaille tytöille

4-7.6. päiväleiri klo 9-15 (max 12 tyttöä)
18-21.6. päiväleiri klo 9-15 (max 12 tyttöä)

Töölön Tyttöjen Tupa

Kaupungin kivoin leiri luonto- ja eläinrakkaille tytöille! Luomakuntaleirillä tutustutaan luonnon ihmeisiin Luomuksessa ja Korkeasaaressa sekä pohditaan ihmisen suhdetta luontoon, eläinten oikeuksia ja kestävää kehitystä. Leirin maskottina on herttainen Liisa-perhoskoira ja tutustumme muihinkin suloisiin eläimiin. Voit sovitusti ottaa yhtenä päivänä oman lemmikkisi mukaan.

Leirin ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa FT, ympäristöfilosofian dosentti Leena Vilkka yhdessä leirinohjaajien kanssa. Toiminnan tarkoituksena on kehittää tyttöjen ajattelun ja ilmaisun taitoja sekä rikastuttaa luontosuhdetta.

Hinta: 50 €, sis. ohjelman, vakuutukset, ruoat ja retken.

Ilmoittaudu osoitteessa www.harrastushaku.fi hakusanalla luomakuntaleiri

 

Kysy lisää!

Ikonimaalauskurssi

Ikonimaalauskurssi kaiken ikäisille
järjestetään kiinnostuksen mukaan heti kun ilmoittautuneita on riittävästi! Vasta-alkajille kaikki tarvittava materiaali ja opastus kurssilta, ennakkotaitoja et tarvitse. Kokeneemmat voivat ottaa omat materiaalit mukaan ja saada kurssilla henkilökohtaista opastusta ja syventää ikonimaalauksen taitojaan. Kurssin hinta 50 € (sis. perusmateriaalin).

Voimasiskot

Voimasiskot-keskusteluryhmässä etsitään yhdessä työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen sekä itsetuntemuksen lisäämiseen luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ryhtyisitkö Voimasiskot -ryhmän ohjaajaksi? Ota yhteyttä.

Venäjänkielisten maahanmuuttajanaisten Voimasisko -ryhmä kokoontuu tiistai-iltaisin Töölön Tyttöjen Tuvalla. Ryhmää ohjaa Anna Kajava.

Raamattua löyhäpipoisesti

Mitä haluat tietää raamatusta, jota et ole uskaltanut kysyä. Jäikö Vanha Testamentti Uuden Testamentin varjoon? Tietoa Vanhasta ja Uudesta Testamentista, paikkoja kuvin. Faktaa ja ajatuksia jakamassa Liisa Siikanen.

”Raamattua löyhäpipoisesti” kokoontumiset tiistaisin klo 17 alkaen Temppeliaukion kirkon Takkahuoneessa, Temppelikatu 16 B

26.9 Israelin seurakunta kokoontui Siiloon
3.10. Har Megiddo
10.10 Jeriko eilen ja tänään, rauniokukkula
17.10. Itamar – Siirtokunta ja ympäristö, vuori, jolta näkee kolmelle merelle
24.10. Maisemia ja tapahtumia, Pohjois-Galileassa – Metula
31.10 konsertti Temppeliaukion kirkossa

Löyhäpipoisten joukkoon voit liittyä suoraan tulemalla paikan päälle, ei ennakkoilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!

Syksyn 2017 toimintaa

Kirjapiiri noin 18-35 -vuotiaille naisille, jotka tykkäävät lukea ja keskustella lukemastaan. Tapaamme Helsingin NNKY:n toimitilassa, Mechelininkatu 15 A 8.

Juttelemme yhdessä valitun kirjan herättämistä ajatuksista kukin omasta näkökulmastamme katsoen. Voit hyvin osallistua kirjapiiriin, vaikka kirjan lukeminen olisi vielä kesken. Keskustelemme kirjan herättämistä teemoista ja keskusteluun voi osallistua, vaikka kirja olisi lukematta. Tervetuloa mukaan!

Luovan kirjoittamisen kurssi, ohjaa kirjoittaja Anna Katariina Mäenpää, marraskuussa keskiviikkoisin 18.45-20, yhteensä kolme kertaa, keskiviikkoisin 1.11, 15.11 ja 29.11. Kurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat kirjoittaa ja kehittyä kirjoittajina! Kurssi on maksuton. Ilmoittaudu mukaan hnnky@hnnky.fi, 5.10.2017 mennessä.

Marraskuun kurssilla pureudumme luovan kirjoittamisen perusteisiin.
Mitä on inspiraatio ja tarvitaanko sitä?
Kuinka madaltaa kirjoittamisen kynnystä?
Millainen on hyvä aloitus?
Miten paperinmakuisesta tekstistä saa elävän?
Tutkimme luovaa kirjoittamista tehtävien ja keskustelujen kautta.

Toiminta aikuisille

Mitä haluaisit tehdä yhdistyksessämme? Mitä yhdistyksessä mielestäsi pitäisi tehdä? Aikuisten ja nuorten naisten toimintaa järjestetään vapaaehtoisvoimin ja jäsenistön toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Toimitilamme Töölön Tyttöjen Tupa on sovitusti ryhmien käytössä, jos haluat vaikka suunnitella Lapin matkan tai muun retken! Voit myös perustaa Voimasiskot-ryhmän, johon saat tukea yhdistyksestäsi. Yhdistys on jäsenistöä varten, tuo ideasi esiin ja toteuta se!

Kerhotilat

Kallahti

Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5.

Malmi

Malmin nuorisotalo, Kunnantie 3.

Meri-Rastila

Nuorisotalo Meri-Rasti, Jaluspolku 4.

Viikki

Viikin nuorisotalo, Agronominkatu 3.

Taivallahti

Taivallahden koulu, Eteläinen Hesperiankatu 38.

Töölö

Helsingin NNKY:n tyttöjen tupa, Mechelininkatu 15 A 8.
Alaovella on summeri, jossa lukee Helsingin NNKY.

Kokkikurssi tytöille ja pojille

Kallahden Nuorisotalo

Pohjavedenkatu 5

Kokkikerho 3.-6. luokkalaisille
Keskiviikkoisin klo 16-18
ohjaaja Teresa Korhonen
kauden hinta 25 € (sisältää materiaalikulut)

ilmoittaudu tästä

MERI-RASTILA: Nuorisotalo Merirasti

Jaluspolku 3

kokkikerho 3.-6.-luokkalaisille
Tiistaisin kello 17-19
ohjaaja Alla Kurhinen
kauden hinta: 25 €/kerholainen (sisältää tehdyt leivonnaiset tai ruoan)

ilmoittaudu tästä

 

Tulossa – Taivallahden Koulu

kokkikurssi tytöille ja pojille