Kokkikerhot tytöille ja pojille

MALMIN NUORISOTALO

Kunnantie 3

1.-3. luokkalaisille tiistaisin kello 15-17: ilmoittaudu tästä

4.-6.-luokkalaisille tiistaisin kello 17-19: ilmoittaudu tästä

MERI-RASTILA: Nuorisotalo Merirasti

Jaluspolku 3

4.-6.-luokkalaisille maanantaisin kello 17-19: ilmoittaudu tästä

1.-3.-luokkalaisille tiistaisin kello 17-19: ilmoittaudu tästä

MYLLYPURON NUORISOTALO

Yläkivenrinne 6

4.-6.-luokkalaisille tiistaisin kello 16-18: ilmoittaudu tästä

 

Kerhojen hinta: 25 €/kerholainen (sisältää tehdyt leivonnaiset tai ruoan)

 

Syyspäiväleiri – Iloa luonnosta ja eläimistä

Luomakuntaleiri 9–12-vuotiaille tytöille syyslomalla 2018

ma 15.10 – to 18.10 päiväleiri klo 9-15

Helsingin NNKY:n toimitilat, Töölön Tyttöjen Tupa, Mechelininkatu 15 A

Syksyn kivoin päiväleiri luonto- ja eläinrakkaille tytöille! Leirillä tutustutaan luonnon ihmeisiin ja pohditaan ihmisen suhdetta eläimiin. Teemme retkiä Luomus-museoon ja muihin kivoihin paikkoihin. Leirillä pääset myös ulkoiluttamaan herttaisia pikkukoiria ja tutustumaan pieneläimiin. Voit etukäteen sovitusti ottaa yhtenä päivänä oman lemmikkisi mukaan. Sään salliessa teemme piknikin myös lähikallioille tai merenrantaan.

Leirin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat leiri- ja kerhokoordinaattori Katri Nyyssönen ja ympäristöfilosofi Leena Vilkka yhdessä leiriohjaajien kanssa.

Leiri on osa Helsingin NNKY:n luomakuntahanketta, jossa tavoitteena on kehittää tyttöjen ajattelutaitoja ja suhdetta luontoon ja eläimiin kestävän kehityksen hengessä.

Hinta: 50 €, sis. ruoat ja retket (leirille mahtuu 12 tyttöä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu harrastushaussa 1.8. alkaen hakusanalla iloa luonnosta tai klikkaa tästä tai http://nk.hel.fi/harrastushaku/view/9657

Lisätiedot Katri Nyyssöseltä

 

Vapaaehtoisten tarinoita

Mitä vapaaehtoiset Tyttöjen olohuoneessa tekevät? Mikä on saanut vapaaehtoiset lähtemään mukaan toimintaan ja mitä he ovat toiminnasta saaneet? Lue vapaaehtoistemme kokemuksia! (päivittyy kesän 2018 aikana)

 

”Tulin vapaaehtoiseksi vuonna 2017 tyttöjen avoimiin olohuoneisiin. Opiskelen sosionomiksi ja opintoihini kuuluu vapaaehtoistyötä. Halusin päästä tekemään jotain sellaista, josta minulla ei ollut aiempaa kokemusta. Nuorena naisena koin hyväksi olla mukana sukupuolisensitiivisessä toiminnassa. Sain ohjauskokemusta tyttöjen parissa, pääsin kurkistamaan nuorten maailmaan ja sain käydä heidän kanssaan keskusteluja. Suosittelen vapaaehtoistyötä kaikille, koska se palkitsee itseä ja voin olla hyödyksi nuorille. Päällimmäisenä siitä jää kuitenkin hyvä ja valoisa mieli.” Petra

Vapaaehtoisten koulutus syyskuussa

Tyttöjen olohuoneessa etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaamme. Vapaaehtoiseksi etsimme kaikenikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia naisia. Mitään erityisiä taitoja emme edellytä, vaan halu olla läsnä, kohtaamassa tyttöjä riittää. Tilamme on esteetön.

Voit tulla juttelemaan, pelailemaan, auttamaan ohjatun tekemisen toteutuksessa, ohjaamaan tyttöjen yhteistä tekemistä tai laittamaan välipalaa esille yhdessä tyttöjen kanssa. Olohuoneita toteuttavat ohjaajat ja vapaaehtoiset yhdessä.

Syksyn vapaaehtoisten koulutus järjestetään kaksipäiväsenä, ma 10.9. klo 17-20 ja ma 17.9. klo 17-20. Molempiin päiviin tulee osallistua.

Käymme läpi mm. vapaaehtoistoiminnan periaatteita, kohtaamista ja vuorovaikutusta sekä pureudumme tyttönä olemiseen ja aikuiseksi kasvamiseen liittyviin kysymyksiin. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille naisille.

Jokaisessa olohuoneessa on sekä ohjattua tekemistä että vapaata oleskelua. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä tyttöjen kanssa. Joskus ohjelmassa on kädentaitoja, joskus leivomme, joskus taas on musiikkia, toisinaan teemme retkiä.

Avoimet olohuoneet ovat ti klo 14-17 ja ke klo 15-18. Lisäksi noin kerran kuussa perjantaisin klo 15-18 on tyttöjen teemailta. Tapahtumia ja leirejä on satunnaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Vapaaehtoisena voit osallistua säännöllisesti viikoittain tai tulla mukaan tapahtumiin, työpajoihin, retkille ja leireille. Mietimme jokaisen vapaaehtoisen kanssa mielekkään tavan osallistua. Ilmoittaudu mukaan ja vapaaehtoistoiminnan vastaava ottaa sinuun yhteyttä! Tapaamme kaikki vapaaehtoisemme ennen koulutuspäivää.

Tyttöjen olohuone sijaitsee Rastilassa, ihan metroaseman lähellä.

Voit ilmoittautua koulutukseen alla olevalla lomakkeella.

Lisätiedot: Tuula Ylänne, p. 045-8600922, tuula.ylanne@hnnky.fi, FB:Tuula Hnnky

Iloa luonnosta ja eläimistä -leirit

Iloa luonnosta ja eläimistä -leirit 9–12-vuotiaille tytöille!

Päiväleirit Töölössä

4.-7.6.                                                                                                     18.-21.6.

 

Kesän kivoin kaupunkileiri luonto- ja eläinrakkaille tytöille! Leirillä tutustutaan luonnon ihmeisiin ja pohditaan ihmisen suhdetta eläimiin. Teemme retket Korkeasaareen ja Luomukseen.

11.–15.6. Östersundom  120 €                                                                                                                                     9.-12.7. Östersundom 90 €                                                                                                                                  Östersundomin  leireillä tutustumme monipuolisesti luontoon sekä kivoihin eläinvieraisiin. Leirillä on metsäseikkailu, meriseikkailu ja eläinpäivä, joten vauhdikasta menoa on luvassa! Toiminnallisen ohjelman lisäksi pohdimme ihmisen suhdetta luontoon, kestävää kehitystä ja eläinten oikeuksia iloisten leiriohjaajien luotsauksessa.

30.7.-1.8. Vartiosaari

Vartiosaaressa nautimme kesäisestä meriluonnosta viikinkikallioilla, saunomme meren päällä kelluvassa saunamökissä, hiljennymme kuuntelemaan luonnon ääniä metsäkirkossa, seuraamme saaren lampaiden elämää ja yövymme 12-hengen päärakennuksessa Furubackassa.

Kysy lisätietoja Katri Nyyssöseltä.

Leirien ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat leiri- ja kerhokoordinaattori Katri Nyyssönen ja  ympäristöfilosofian dosentti Leena Vilkka yhdessä leiriohjaajien kanssa. Leirit ovat osa Helsingin NNKY:n luomakuntahanketta, jossa tavoitteena on kehittää tyttöjen ajattelun taitoja sekä suhdetta luontoon ja eläimiin kestävän kehityksen hengessä. Tarkoituksena on tarjota iloa ja elämyksiä luonnosta ja eläimistä.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksutonta 27.6. asti. Sen jälkeen peruutus hyvitetään vain lääkärintodistusta vastaan.

Jos perhe on vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, leirimaksusta on mahdollista saada alennusta tai vapautus. 

Luomakuntaleiri 9–12-vuotiaille tytöille syyslomalla 2018

ma 15.10 – to 18.10 päiväleiri klo 9-15

Helsingin NNKY:n toimitilat, Töölön Tyttöjen Tupa, Mechelininkatu 15 A

Syksyn kivoin päiväleiri luonto- ja eläinrakkaille tytöille! Leirillä tutustutaan luonnon ihmeisiin ja pohditaan ihmisen suhdetta eläimiin. Teemme retkiä Luomus-museoon ja muihin kivoihin paikkoihin. Leirillä pääset myös ulkoiluttamaan herttaisia pikkukoiria ja tutustumaan pieneläimiin. Voit etukäteen sovitusti ottaa yhtenä päivänä oman lemmikkisi mukaan. Sään salliessa menemme myös piknikille lähikallioille tai merenrantaan.

Hinta: 50 €, sis. ruoat ja retket (leirille mahtuu 12 tyttöä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu harrastushaussa hakusanalla iloa luonnosta tai klikkaa tästä tai http://nk.hel.fi/harrastushaku/view/9657

 

YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS

Syyskokous pidetään lokakuussa xxxxx  alkaen klo 18 kahvittelun merkeissä.

Tule tapaamaan hallituslaisia ja työntekijöitä, kuulemaan luomakuntahankkeesta ja Vuosaaren tyttötyöstä sekä ideoimaan tulevaa toimintaa! Kokouksessa käsitellään talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle vuodelle 2019. Olisiko sinulla kiinnostusta hallitustyöskentelyymme – ilmianna itsesi! Hallitustyöskentely on varmasti antoisaa, tutustut yhdistykseemme, päätät yhdistyksemme asioista ja tuet toiminnallasi nuoriso- ja tyttötyötä!

Kutsumme Sinut, hyvä jäsenemme, joka olet viettänyt tai vietät merkkipäivääsi kesällä tai syksyllä, kakkukahveille kokouksen yhteyteen.

Sydämellisesti tervetuloa!

Hallitus

Vapaaehtoiset Tyttöjen olohuoneessa

Etsimme vapaaehtoisiksi turvallisia naisia

Tyttöjen olohuoneen vapaaehtoisena mahdollistat tytöille turvallisen vapaa-ajan oleskelutilan ja tuet tyttöjen kasvua kohti aikuisuutta. Emme edellytä mitään erityistaitoja, vaan halu olla läsnä tyttöjä varten riittää. Vapaaehtoiseksi haemme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia naisia. Tila on esteetön.

Vapaaehtoiset toimivat juttuseurana, pelikaverina, apuna ja tukena tytöille avoimissa olohuoneissa. Vapaaehtoisena voi toimia myös retkillä, leireillä ja tapahtumissa. Järjestämme uusille vapaaehtoisille koulutuksen sekä kaikille vapaaehtoisille yhteisiä tapaamisia, virkistystä, ohjausta ja tukea. Osana turvallisen tilan mallia kaikilta vapaaehtoisilta pyydetään suostumusta vapaaehtoisten rikostaustan selvittämiseen (laki 148/2014).

Kiinnostumisen vapaaehtoisuudesta voi ilmoittaa alla olevalla lomakkeella, jonka jälkeen vapaaehtoistoiminnan vastaava ohjaaja Tuula Ylänne ottaa yhteyttä tapaamisajan sopimiseksi. Voit myös lähettää sähköpostia tai soittaa meille!

 

Syyskuussa järjestämme koulutuksen uusille vapaaehtoisille. Koulutus on kaksipäiväinen, ma 10.9. ja ma 17.9. klo 17-20. Lisätietoja koulutuksesta on täällä.

Maapallon tulevaisuus

Luomakuntahanke oli mukana järjestämässä Maapallon tulevaisuus -keskustelutilaisuutta Eduskunnan kansalaisinfossa 7.2.2018. Tilaisuuden avasiLeena Vilkka ja puhujina muun muassa Hanna Kosonen, Eero Paloheimo ja Mika Anttonen. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin maapallon tilaa ja mitä on tehtävissä maapallon pelastamiseksi ilmasto-, ympäristö- ja pakolaiskatastrofeilta. Erityisesti etsittiin ratkaisuja ilmastonmuutokseen maapallon uudelleen metsityksestä. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin kansalaisjärjestöjen roolia ja mahdollisuuksia toimia globaaleissa kysymyksissä.

Tilaisuuden järjestivät Helsingin NNKY,  Tekniikka Elämää Palvelemaan ry, Elonkehä – kulttuuriekologinen lehti ja Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry yhteistyössä kansanedustaja Hanna Kososen kanssa.

 

Ikonimaalauskurssi

Ikonimaalauskurssi kaiken ikäisille
järjestetään kiinnostuksen mukaan heti kun ilmoittautuneita on riittävästi! Vasta-alkajille kaikki tarvittava materiaali ja opastus kurssilta, ennakkotaitoja et tarvitse. Kokeneemmat voivat ottaa omat materiaalit mukaan ja saada kurssilla henkilökohtaista opastusta ja syventää ikonimaalauksen taitojaan. Kurssin hinta 50 € (sis. perusmateriaalin).

Voimasiskot

Voimasiskot-keskusteluryhmässä etsitään yhdessä työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen sekä itsetuntemuksen lisäämiseen luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ryhtyisitkö Voimasiskot -ryhmän ohjaajaksi? Ota yhteyttä.

Venäjänkielisten maahanmuuttajanaisten Voimasisko -ryhmä kokoontuu tiistai-iltaisin Töölön Tyttöjen Tuvalla. Ryhmää ohjaa Anna Kajava.

Raamattua löyhäpipoisesti

Mitä haluat tietää raamatusta, jota et ole uskaltanut kysyä. Jäikö Vanha Testamentti Uuden Testamentin varjoon? Tietoa Vanhasta ja Uudesta Testamentista, paikkoja kuvin. Faktaa ja ajatuksia jakamassa Liisa Siikanen. Tiedustelut toimistolta.

 

Syksyn 2017 toimintaa

Kirjapiiri noin 18-35 -vuotiaille naisille, jotka tykkäävät lukea ja keskustella lukemastaan. Tapaamme Helsingin NNKY:n toimitilassa, Mechelininkatu 15 A 8.

Juttelemme yhdessä valitun kirjan herättämistä ajatuksista kukin omasta näkökulmastamme katsoen. Voit hyvin osallistua kirjapiiriin, vaikka kirjan lukeminen olisi vielä kesken. Keskustelemme kirjan herättämistä teemoista ja keskusteluun voi osallistua, vaikka kirja olisi lukematta. Tervetuloa mukaan!

 

Toiminta aikuisille

Mitä haluaisit tehdä yhdistyksessämme? Mitä yhdistyksessä mielestäsi pitäisi tehdä? Aikuisten ja nuorten naisten toimintaa järjestetään vapaaehtoisvoimin ja jäsenistön toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Toimitilamme Töölön Tyttöjen Tupa on sovitusti ryhmien käytössä, jos haluat vaikka suunnitella Lapin matkan tai muun retken! Voit myös perustaa Voimasiskot-ryhmän, johon saat tukea yhdistyksestäsi. Yhdistys on jäsenistöä varten, tuo ideasi esiin ja toteuta se!