Voimasiskot maahanmuuttajanaisille

Syksyllä 2018 meillä on kahdenlaista Voimasiskot-toimintaa maahanmuuttajanaisille.

1) Peer support group Voimasiskot for women in English!

What: This group is about support, empowerment, womanhood and having fun! Discussion, activities and a visit to an interesting location.

When: On Wednesdays 21.11., 28.11., 5.12., 12.12. and 19.12. at 18:00-20:00

Where: Helsingin NNKY office in city center, Mechelininkatu     15 A 8

Price: Free of charge

Group leaders: Electa Kamara and Brigita Alberto

2) Voimasiskot-retriitti maahanmuuttajanaisille  / Retreat for immigrant women

Mitä / What: Hyvinvointi, rauhoittuminen, vertaistuki ja yhdessäolo / Well-being, slowing down, relaxing, peer support and sharing

Milloin / When: 1.-2.12.2018

Missä / Where: Lomakoti Kotoranta, Kiljava

Hinta/ Price: 20 € (sisältää kuljetuksen, majoituksen ja ateriat / includes transportation, accommodation and meals)

Kieli / Language: Suomi/Finnish but we will use English and other languges when necessary. Opimme toisiltamme ja autamme toisiamme! / We help each other and learn from each other!

Info ja ilmoittautuminen: Katri Nyyssönen: katri.nyyssonen@hnnky.fi, 050 524 1770 (WhatsApp)

Welcome women of all ages! We are stronger together!

Uusia ideoita

Mitä haluaisit tehdä yhdistyksessämme? Mitä yhdistyksessä mielestäsi pitäisi tehdä? Aikuisten ja nuorten naisten toimintaa järjestetään vapaaehtoisvoimin ja jäsenistön toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Toimitilamme Töölön Tyttöjen Tupa on sovitusti ryhmien käytössä, jos haluat vaikka suunnitella Lapin matkan tai muun retken! Voit myös perustaa Voimasiskot-ryhmän, johon saat tukea yhdistykseltä. Yhdistys on jäsenistöä varten, tuo ideasi esiin ja toteuta se!

Syyskokous 23.10.2018

Kokouskutsu

Helsingin NNKY:n sääntömääräinen syyskokous pidetään
tiistaina 23.10.2018 klo 18.30 alkaen (toimitiloissamme Mechelininkatu 15 A 8).
Syyskokouksessa valitaan erovuoroisten tilalle uudet jäsenet hallitukseen, hyväksytään talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä valitaan tilintarkastajat vuodelle 2019. Kokouksessa on tarjolla kahvia, teetä ja iltapalaa klo 18 alkaen.

Ilmoittaudu 22.10 mennessä toiminnanjohtajalle.

Lämpimästi tervetuloa!

Syyspäiväleiri – Iloa luonnosta ja eläimistä

Luomakuntaleiri 9–12-vuotiaille tytöille syyslomalla 2018

ma 15.10 – to 18.10 päiväleiri klo 9-15

Helsingin NNKY:n toimitilat, Töölön Tyttöjen Tupa, Mechelininkatu 15 A 8

Syksyn kivoin päiväleiri luonto- ja eläinrakkaille tytöille! Leirillä tutustutaan luonnon ihmeisiin ja pohditaan ihmisen suhdetta eläimiin. Teemme retkiä Luomus-museoon ja muihin kivoihin paikkoihin. Leirillä pääset myös ulkoiluttamaan herttaisia pikkukoiria ja tutustumaan pieneläimiin. Voit etukäteen sovitusti ottaa yhtenä päivänä oman lemmikkisi mukaan. Sään salliessa teemme piknikin myös lähikallioille tai merenrantaan.

Leirin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat leiri- ja kerhokoordinaattori Katri Nyyssönen ja ympäristöfilosofi Leena Vilkka yhdessä leiriohjaajien kanssa.

Leiri on osa Helsingin NNKY:n luomakuntahanketta, jossa tavoitteena on kehittää tyttöjen ajattelutaitoja ja suhdetta luontoon ja eläimiin kestävän kehityksen hengessä.

Hinta: 50 €, sis. ruoat ja retket (leirille mahtuu 12 tyttöä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä)

Ilmoittautuminen: Leiri on täynnä!

Lisätiedot Katri Nyyssöseltä

 

Haetaan kerhonohjaajia

Vielä haemme paria kerhonohjaajaa seuraaviin luonto- ja eläinaiheisiin kerhoihin:

Laajasalo keskiviikkoisin klo 15-17, 1.-3.-luokkalaiset

Laajasalo keskiviikkoisin klo 17-19, 4.-6.-luokkalaiset

Kerhot alkavat tammikuussa.

Arvostamme aiempaa kokemusta lasten kanssa työskentelystä ja kokemusta kerhonohjauksesta, partio- tai isostoiminnasta. Kerhot ovat luonto- ja eläinteemaisia, mutta teemoihin saa perehdytyksen eli mitään aiempaa asiantuntemusta ei vaadita.  Alle 18-vuotiaat voivat työskennellä täysi-ikäisen työparin kanssa. Yksi ohjaaja voi ohjata yhtä tai useampaa kerhoa. Kerhonohjaaja suunnittelee kerhonsa sisällön työparinsa kanssa eli voit vaikuttaa kerhosi toimintaan omalla kiinnostuksellasi ja aktiivisuudellasi. Kerhoista maksetaan 24 €/kerhokerta. Voit suorittaa hygieniapassin ja EA-koulutuksen meillä työskennellessäsi.

Lähetä CV:si ja vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen: katri.nyyssonen@hnnky.fi. Kerro hakemuksessasi, haluaisitko ohjata yhtä vai kahta kerhoa. Paikat täytetään heti, kun sopivat henkilöt löytyvät. Lisätietoja leiri- ja kerhokoordinaattori Katri Nyyssöseltä, 050 5241 770.

Taidekerhot

Taidekerhoissa kokeillaan monipuolisesti eri taidemuotoja. Mukaan ovat tervetulleita eritasoiset taiteentekijät: aiempaa kokemusta ei tarvita, ja kaikki saavat kehittyä oman tasonsa mukaan.

Ruoholahden nuorisotalo: taidekerho tytöille ja pojille

Messitytönkatu 4

1.-4.-luokkalaisille torstaisin kello 15:00-16:30: ilmoittaudu tästä! Lisätietoja: Kerhonohjaaja Anna Ylinen, ulrika.ylinen@gmail.com

Tervetuloa luovaan taidekerhoomme! Kerhossa pääset kokeilemaan uusia ja kekseliäitä tapoja tehdä taidetta. Yhdistämme mm. musiikkia, maalaamista ja leikkejä. Odotamme innolla näkevämme juuri sinut kerhossa!

Kallahden nuorisotalo: tyttöjen taideryhmä

Pohjavedenkatu 5

6.-9.-luokkalaisille tytöille torstaisin kello 18.00-20:00: ilmoittaudu tästä!

Ryhmä tytöille, jotka ovat kiinnostuneet taiteesta, käsillä tekemisestä ja teatterista! Kerhossa kokeillaan monipuolisesti erilaisia taidemuotoja, kuten kuvataidetta ja teatteria, innostavien ohjaajien opastuksella. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä osallistujien kiinnostuksen mukaan.

 

 

Liikuntakerho 9-12-vuotiaille

Hyvän mielen liikuntakerhossa pelataan pelejä ja kokeillaan yhdessä erilaisia urheilulajeja innostavien ohjaajien johdolla. Kerho kokoontuu nuorisotalo Merirastissa, mutta välillä pelataan myös ulkona. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada iloa liikkumisesta!

Kerho on tarkoitettu 9-12-vuotiaille

Kerho kookoontuu tiistaisin klo 14:30-16 nuorisotalo Merirastissa, osoitteessa Jaluspolku 3.

Ilmoittautuminen harrastushaussa.

Kokkikerhot tytöille ja pojille

Haluatko mukaan kerhoon, jossa kokataan yhdessä suolaisia ja makeita herkkuja ja tutustutaan uusiin kavereihin? Jos vastauksesi on kyllä, tule mukaan Helsingin NNKY:n kokkikerhoihin!

MALMIN NUORISOTALO: Pulla & Puuha -kerhot

Kunnantie 3

1.-3. luokkalaisille tiistaisin kello 15-17

4.-6.-luokkalaisille tiistaisin kello 17-19

MERI-RASTILA: Nuorisotalo Merirasti

Jaluspolku 3

4.-6.-luokkalaisille maanantaisin kello 17-19

1.-3.-luokkalaisille tiistaisin kello 17-19

MYLLYPURON NUORISOTALO

Yläkivenrinne 6

1.-3.-luokkalaisille tiistaisin kello 14-16

4.-6.-luokkalaisille tiistaisin kello 16-18: ilmoittaudu tästä

 

Kerhojen hinta: 25 €/lukukausi (sisältää tehdyt leivonnaiset tai ruoan)

 

Luonto- ja eläinkerhot

Luonto- ja eläinkerhoissa opitaan ympäristöasioita hauskalla tavalla yhdessä samanikäisten kavereiden kanssa!

Koskelan nuorisotalo

Antti Korpin tie 3 a, Vihreä huone

Keskiviikkoisin eläinkerhot

7-9-vuotiaille kello 14:15-15:45: Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä!

9-11-vuotiaille kello 16:15-17:45: Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä!

Eläinkerhossa tutustutaan eri eläinlajeihin, niiden niiden tapohin ja hoitoon sekä tavataan suloisia eläimiä. Kerhossa myös pohditaan yhdessä, mitä ovat eläinten oikeudet ja miten niitä voi edistää.

Torstaisin luontokerho

7-10-vuotiaille kello 14:15-15:45: Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä!

Luontokerhossa tehdään retkiä Koskelan lähiluontoon, leikitään luontoleikkejä ja askarrellaan ympäristötaidetta. Samalla opitaa huolehtimaan ja välittämään lähiympäristöstä.

Viikin luonto- ja eläinkerhot

1.-3.-luokkalaisille torstaisin kello 15:00-17:00: Lisäteidot ja ilmoittautumien tästä!

4.-6.-luokkalaisille torstaisin kello 17:00-19:00: Lisäteidot ja ilmoittautumien tästä!

Kerhoissa tutustutaan esimeriksi erilaisten eläinten ja kasvien elämään, retkeillään lähiluonnossa ja askarrellaan ympäristötaidetta. Lisäksi tavataan suloisia eläimiä.

 

Lisäksi Laajasalossa alkavat tammikuussa luonto- ja eläinkerhot keskiviikkoisin 1.-3.luokkalaisille (klo 15-17) ja 4.-6.-luokkalaisille (klo 17-19) . Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan.

Lisätietoja: Katri Nyyssöseltä

Vapaaehtoisten tarinoita

Mitä vapaaehtoiset Tyttöjen olohuoneessa tekevät? Mikä on saanut vapaaehtoiset lähtemään mukaan toimintaan ja mitä he ovat toiminnasta saaneet? Lue vapaaehtoistemme kokemuksia!

 

MAHDOLLISUUKSIA NUORILLE, ILOA ITSELLE

”Vapaaehtoistyöstä saa iloa, kivaa tekemistä, hyviä ihmissuhteita sekä uutta merkitystä elämään.”

Olen ollut ilolla mukana tyttöjen illoissa, retkillä sekä kesäleirillä.

Lähdin mukaan toimintaan, koska halusin auttaa. Olin jo vuosia halunnut tehdä hyvää ja merkityksellistä työtä nuorten parissa. Koen, että nuorten mahdollisuudet ovat paremmat, kun he saavat elämäänsä lisää turvallisia aikuisia, tukea sekä mahdollisuuden osallistua kivaan ja kehittävään toimintaan.

Vapaaehtoisena olen saanut Tyttöjen olohuoneen ohjaajilta ja tytöiltä lämpimän vastaanoton. Olen saanut olla monipuolisesti mukana toiminnassa mukana ja kokenut, että minut on hyväksytty omana itsenäni. Olen pitänyt siitä, että olen saanut olla apuna tyttöjen ohjaamisessa ja olen oppinut uutta: nuorten kanssa kokkaamista, kädentaitoja, pelejä ja leikkejä. Retkillä olen päässyt tutustumaan uusiin paikkoihin ja opettelemaan uusia taitoja. Olen päässyt myös näkemään, miten tyttöjen kohtaamis- ja kommunikointitaidot ovat vahvistuneet.

Olen huomannut, miten mukavaa nuorten parissa työn tekeminen on ja pärjään siinä hyvin. Päätinkin suunnata uudelle työuralle nuorten pariin ja aloitin alan opinnot tänä syksynä.

Toiminnassa mukana ollessani olen huomannut, miten merkityksellisiä vapaaehtoiset ovat sekä nuorille että Tyttöjen olohuoneen toiminnalle. Vapaaehtoistyöstä voi saada iloa, kivaa tekemistä, hyviä ihmissuhteita sekä uutta merkitystä elämään. Vapaaehtoistyö varmasti antaa enemmän kuin mitä se vaatii. Suosittelen lämpimästi vapaaehtoistyötä!

– Kati

 

KESKUSTELUA JA UUDEN OPPIMISTA

”Vapaaehtoistyö palkitsee itseä ja voin olla hyödyksi nuorille”

Tulin vapaaehtoiseksi vuonna 2017 tyttöjen avoimiin olohuoneisiin. Opiskelen sosionomiksi ja opintoihini kuuluu vapaaehtoistyötä. Halusin päästä tekemään jotain sellaista, josta minulla ei ollut aiempaa kokemusta. Nuorena naisena koin hyväksi olla mukana sukupuolisensitiivisessä toiminnassa. Sain ohjauskokemusta tyttöjen parissa, pääsin kurkistamaan nuorten maailmaan ja sain käydä heidän kanssaan keskusteluja. Suosittelen vapaaehtoistyötä kaikille, koska se palkitsee itseä ja voin olla hyödyksi nuorille. Päällimmäisenä siitä jää kuitenkin hyvä ja valoisa mieli.

– Petra

Vapaaehtoisten koulutus syyskuussa

Syksyn vapaaehtoisten koulutus järjestettiin syyskuussa. Kiitos kaikille osallistujille!

Tyttöjen olohuoneessa etsimme uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaamme. Vapaaehtoiseksi etsimme kaikenikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia naisia. Mitään erityisiä taitoja emme edellytä, vaan halu olla läsnä, kohtaamassa tyttöjä riittää. Tilamme on esteetön.

Voit tulla juttelemaan, pelailemaan, auttamaan ohjatun tekemisen toteutuksessa, ohjaamaan tyttöjen yhteistä tekemistä tai laittamaan välipalaa esille yhdessä tyttöjen kanssa. Olohuoneita toteuttavat ohjaajat ja vapaaehtoiset yhdessä.

Käymme läpi mm. vapaaehtoistoiminnan periaatteita, kohtaamista ja vuorovaikutusta sekä pureudumme tyttönä olemiseen ja aikuiseksi kasvamiseen liittyviin kysymyksiin. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille naisille.

Jokaisessa olohuoneessa on sekä ohjattua tekemistä että vapaata oleskelua. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä tyttöjen kanssa. Joskus ohjelmassa on kädentaitoja, joskus leivomme, joskus taas on musiikkia, toisinaan teemme retkiä.

Avoimet olohuoneet ovat ti klo 14-17 ja ke klo 15-18. Lisäksi noin kerran kuussa perjantaisin klo 15-18 on tyttöjen teemailta. Tapahtumia ja leirejä on satunnaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Vapaaehtoisena voit osallistua säännöllisesti viikoittain tai tulla mukaan tapahtumiin, työpajoihin, retkille ja leireille. Mietimme jokaisen vapaaehtoisen kanssa mielekkään tavan osallistua. Ilmoittaudu mukaan ja vapaaehtoistoiminnan vastaava ottaa sinuun yhteyttä! Tapaamme kaikki vapaaehtoisemme ennen koulutuspäivää.

Tyttöjen olohuone sijaitsee Rastilassa, ihan metroaseman lähellä.

Voit jättää yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme yhteydessä sinuun.

Lisätiedot: Tuula Ylänne, p. 045-8600922, tuula.ylanne@hnnky.fi, FB:Tuula Hnnky

Iloa luonnosta ja eläimistä -kesäleirit

Iloa luonnosta ja eläimistä -leirit 9–12-vuotiaille tytöille kesällä 2018!

Päiväleirit Töölössä

4.-7.6.                                                                                                     18.-21.6.

 

Kesän kivoin kaupunkileiri luonto- ja eläinrakkaille tytöille! Leirillä tutustutaan luonnon ihmeisiin ja pohditaan ihmisen suhdetta eläimiin. Teemme retket Korkeasaareen ja Luomukseen.

11.–15.6. Östersundom  120 €                                                                                                                                     9.-12.7. Östersundom 90 €                                                                                                                                  Östersundomin  leireillä tutustumme monipuolisesti luontoon sekä kivoihin eläinvieraisiin. Leirillä on metsäseikkailu, meriseikkailu ja eläinpäivä, joten vauhdikasta menoa on luvassa! Toiminnallisen ohjelman lisäksi pohdimme ihmisen suhdetta luontoon, kestävää kehitystä ja eläinten oikeuksia iloisten leiriohjaajien luotsauksessa.

30.7.-1.8. Vartiosaari

Vartiosaaressa nautimme kesäisestä meriluonnosta viikinkikallioilla, saunomme meren päällä kelluvassa saunamökissä, hiljennymme kuuntelemaan luonnon ääniä metsäkirkossa, seuraamme saaren lampaiden elämää ja yövymme 12-hengen päärakennuksessa Furubackassa.

Kysy lisätietoja Katri Nyyssöseltä.

Leirien ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat leiri- ja kerhokoordinaattori Katri Nyyssönen ja  ympäristöfilosofian dosentti Leena Vilkka yhdessä leiriohjaajien kanssa. Leirit ovat osa Helsingin NNKY:n luomakuntahanketta, jossa tavoitteena on kehittää tyttöjen ajattelun taitoja sekä suhdetta luontoon ja eläimiin kestävän kehityksen hengessä. Tarkoituksena on tarjota iloa ja elämyksiä luonnosta ja eläimistä.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on maksutonta 27.6. asti. Sen jälkeen peruutus hyvitetään vain lääkärintodistusta vastaan.

Jos perhe on vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, leirimaksusta on mahdollista saada alennusta tai vapautus. 

 

YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS

Syyskokous pidetään lokakuussa xxxxx  alkaen klo 18 kahvittelun merkeissä.

Tule tapaamaan hallituslaisia ja työntekijöitä, kuulemaan luomakuntahankkeesta ja Vuosaaren tyttötyöstä sekä ideoimaan tulevaa toimintaa! Kokouksessa käsitellään talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle vuodelle 2019. Olisiko sinulla kiinnostusta hallitustyöskentelyymme – ilmianna itsesi! Hallitustyöskentely on varmasti antoisaa, tutustut yhdistykseemme, päätät yhdistyksemme asioista ja tuet toiminnallasi nuoriso- ja tyttötyötä!

Kutsumme Sinut, hyvä jäsenemme, joka olet viettänyt tai vietät merkkipäivääsi kesällä tai syksyllä, kakkukahveille kokouksen yhteyteen.

Sydämellisesti tervetuloa!

Hallitus

Vapaaehtoiset Tyttöjen olohuoneessa

Etsimme vapaaehtoisiksi turvallisia naisia

Tyttöjen olohuoneen vapaaehtoisena mahdollistat tytöille turvallisen vapaa-ajan oleskelutilan ja tuet tyttöjen kasvua kohti aikuisuutta. Emme edellytä mitään erityistaitoja, vaan halu olla läsnä tyttöjä varten riittää. Vapaaehtoiseksi haemme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia naisia. Tila on esteetön.

Vapaaehtoiset toimivat juttuseurana, pelikaverina, apuna ja tukena tytöille avoimissa olohuoneissa. Vapaaehtoisena voi toimia myös retkillä, leireillä ja tapahtumissa. Järjestämme uusille vapaaehtoisille koulutuksen sekä kaikille vapaaehtoisille yhteisiä tapaamisia, virkistystä, ohjausta ja tukea. Osana turvallisen tilan mallia kaikilta vapaaehtoisilta pyydetään suostumusta vapaaehtoisten rikostaustan selvittämiseen (laki 148/2014).

Kiinnostumisen vapaaehtoisuudesta voi ilmoittaa alla olevalla lomakkeella, jonka jälkeen vapaaehtoistoiminnan vastaava ohjaaja Tuula Ylänne ottaa yhteyttä tapaamisajan sopimiseksi. Voit myös lähettää sähköpostia tai soittaa meille!

Ilmoitamme uusien vapaaehtoisten koulutuksista näillä sivuilla.

 

Maapallon tulevaisuus

Luomakuntahanke oli mukana järjestämässä Maapallon tulevaisuus -keskustelutilaisuutta Eduskunnan kansalaisinfossa 7.2.2018. Tilaisuuden avasiLeena Vilkka ja puhujina muun muassa Hanna Kosonen, Eero Paloheimo ja Mika Anttonen. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin maapallon tilaa ja mitä on tehtävissä maapallon pelastamiseksi ilmasto-, ympäristö- ja pakolaiskatastrofeilta. Erityisesti etsittiin ratkaisuja ilmastonmuutokseen maapallon uudelleen metsityksestä. Keskustelutilaisuudessa pohdittiin kansalaisjärjestöjen roolia ja mahdollisuuksia toimia globaaleissa kysymyksissä.

Tilaisuuden järjestivät Helsingin NNKY,  Tekniikka Elämää Palvelemaan ry, Elonkehä – kulttuuriekologinen lehti ja Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry yhteistyössä kansanedustaja Hanna Kososen kanssa.